PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Spalio 4 d. 14:31

Į Šiaulių švietimo įstaigas pernai atvyko daugiau nei pusšimtis vaikų iš užsienio

Šiauliai

Mokykla / Freepik

Justina GaniprauskaitėŠaltinis: Etaplius.LT


322121

Šiaulių Švietimo skyriaus duomenimis, praeitais mokslo metais į Šiaulių miesto švietimo įstaigas atvyko 65 vaikai iš užsienio valstybių.

Mokiniai į Šiaulių miestą persikėlė iš ES šalių (Vokietijos, Suomijos, Austrijos, Airijos, Švedijos, Norvegijos) ir kitų šalių (Didžiosios Britanijos, Ukrainos, Baltarusijos).

Šiaulių miesto savivaldybė, vykdanti programą iš užsienio grįžusiems mokiniams, teigia, jog pagrindinės integracijos metu iškilti galinčios problemos yra adaptacija mokykloje, kalbos barjeras, dėl programų neatitikimų atsiradusios žinių spragos ar netolerancija iš bendramokslių.

Anot Šiaulių savivaldybės, mokinio integracija bus sėkmingesnė, jeigu adaptacijai bus skiriama ne mažiau nei du mėnesiai, mokiniui bus teikiama kryptinga pagalba iš mokyklos komandos, taip pat su juo dirbs mokytojai savanoriai.

Savivaldybei pavaldžiose Šiaulių miesto švietimo įstaigose 2023-2024 mokslo metais iš viso mokėsi kone tūkstantis ukrainiečių vaikų: bendrojo ugdymo mokyklose mokėsi 292 mokiniai, lopšeliuose-darželiuose ir mokyklų IU skyriuose – 139 vaikai.

VšĮ Tarptautinės Ukrainos mokyklos Šiaulių skyriaus administracijos pateiktais duomenimis, skyriuje mokėsi daugiau nei 300 mokinių.

Neformaliojo vaikų švietimo mokyklas lankančių mokinių skaičius buvo 188.