PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugsėjo 2 d. 15:51

Į pasieniečių pasalą pateko balionais atskraidintą kontrabandą rinkęs šalčininkietis

Šalčininkai

Etaplius.LTŠaltinis: VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.


316608

Tribonių pasieniečiai sulaikė pusaštunto tūkstančio pakelių baltarusiškų rūkalų ir jų pasiimti atvykusį Šalčininkų rajono gyventoją.

Trečiadienį vakare ties Pošalčio kaimu (Šalčininkų r.), prie sienos su Baltarusija, tarnybą vykdę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai užfiksavo, kad iš Baltarusijos į Lietuvą meteorologiniais balionais galėjo būti skraidinamas kontrabandos krovinys. Operatyviai sureagavę Tribonių pasieniečių ekipažai blokavo vietovę, pasitelkė gretimos Purvėnų pasienio užkardos kinologą su tarnybiniu belgų aviganiu Diabola.

Jančiūnų kaimo prieigose, pasienio ruože, VSAT pareigūnai aptiko tris ryšulius.

Tuomet netoli šios vietos jie surengė pasalą. Ilgai laukti nereikėjo. Netrukus čia atvyko automobilis „Ford C Max“ su Lietuvos registracijos numeriais. Iš fordo išlipęs vyras nužingsniavo ryšulių link.

Kai rūkalų gabentojas užsidėjo krovinius ant pečių ir jau ketino grįžti į automobilį, Tribonių pasieniečiai nedelsdami jį sulaikė. Patikros metu VSAT pareigūnai 19-os šalčininkiečio automobilyje rado dar vieną ryšulį. Prie jo buvo likusi meteorologinio baliono dalis – laikiklis, prie kurio tvirtinamas cigarečių ryšulys, su paties lateksinio baliono atplaiša.

Apieškant vietovę, maždaug už 2 km nuo sulaikyto kontrabandininko, VSAT pareigūnai aptiko dar vieną nusileidusį meteorologinį balioną, o prie jo – ryšulį.

Iš viso pasieniečiai rado 7 400 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 33 226 eurai.

VSAT pareigūnai sulaikytą kontrabandininką, automobilį, cigaretes ir meteorologinį balioną pristatė į VSAT Varėnos pasienio rinktinės padalinius.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Griežčiausia bausmė, įstatyme numatyta už tokią nusikalstamą veiką, – šešerių metų laisvės atėmimas.