REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 31 d. 13:42

Į mišką susirinkti baltarusiškų cigarečių – kaip į darbą

Druskininkai

Etaplius.ltŠaltinis: VSAT Komunikacijos skyriaus inf.


303031

Prie pat sienos su Baltarusija ties Latežerio kaimu (Druskininkų savivaldybė) pasieniečiai sulaikė vietos gyventoją, gabenusį beveik 1 700 pakelių kontrabandinių cigarečių. Šis vyras su nelegaliais baltarusiškais rūkalais Dzūkijos pasieniečiams šiemet įkliuvo jau dvyliktą kartą. Baudų jis nemoka.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Latežeriu pastebėjo juodos spalvos ryšuliais apsikrovusį vyrą ir jį sulaikė. Kontrabandos nešikas įkliuvo vos už 30 metrų nuo sienos, jos apsaugos zonoje, į kurią patekti, kaip netrukus paaiškėjo, privalomo VSAT leidimo neturėjo.


Foto galerija:


Pasieniečiai atpažino, kad į jų rankas pateko nuolatinis „klientas“ 24-erių druskininkietis. Dėl patogumo aštuoni į polietileno plėvelę suvynioti ryšuliai buvo pritvirtinti prie savadarbių naščių.

Kontrabandininkas su kroviniu buvo pristatyti į Druskininkų pasienio užkardą. Ten suskaičiuota, kad jis gabeno 1 680 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Šių rūkalų vertė, įskaitant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 7 375 eurai.

Šį Druskininkų gyventoją su kontrabanda Dzūkijos pasieniečiai šiemet sulaikė jau dvyliktą kartą, o vien gegužės mėnesį – šeštą. Pastarąjį kartą šalia sienos rūkalų nešuliais apsikrovęs vyras su VSAT pareigūnais buvo susitikęs gegužės 22-ąją. Tačiau tai kontrabandininkui nesutrukdo paaiškinime rašyti, kad jis „nuoširdžiai gailisi“. Druskininkų pasieniečiams jis žada "pasitaisyti", bet žodžio nesilaiko. Kurorto gyventojas jau yra prikaupęs baudų už keliasdešimt tūkstančių eurų, kurių nemoka, o turto neturi.

Dėl pakartotinio akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šįkart VSAT pareigūnai druskininkiečiui vėl surašė protokolą. Už tokį administracinį nusižengimą įstatyme numatyta 5 760–6 000 eurų bauda. Dar viena bauda, nuo 90 iki 170 eurų, šio cigarečių kontrabandininko laukia už pakartotinį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą.

Po apklausos Druskininkų pasieniečiai vyrą paleido. Jo administracinė byla Druskininkų užkardoje bus nagrinėjama birželį.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA