REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Birželio 20 d. 07:41

Į Lietuvą atvyksta Armėnijos užsienio reikalų ministras

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


305662

Į Lietuvą ketvirtadienį oficialaus vizito atvyksta Armėnijos užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), Armėnijos diplomatas Vilniuje susitiks su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu.

Ministrų susitikimo metu dėmesys bus skiriamas Lietuvos ir Armėnijos bendradarbiavimui aptarti. Be kita ko, ministrai taip pat kalbėsis apie situaciją Pietų Kaukazo regione bei Armėnijos ir Azerbaidžano taikos procesą.

Susitikime G. Landsbergis ir A. Mirzojanas taip pat pasirašys susitarimo memorandumą. Dokumente bus įtvirtintas Lietuvos ir Armėnijos užsienio reikalų ministerijų bendradarbiavimas dėl klausimų, susijusių su Europos Sąjunga (ES).

Numatoma, kad vizito Lietuvoje metu Armėnijos užsienio reikalų ministras taip pat susitiks su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

ELTA primena, kad ilgai glaudžius ryšius su Rusija palaikiusi Armėnija svarsto galimybę siekti narystės ES.

„Armėnijoje šiuo metu diskutuojama apie daugelį naujų galimybių. Ir nebus paslaptis, jei pasakysiu, kad tarp jų yra narystė Europos Sąjungoje“, – interviu Turkijos televizijos stočiai „TRT World“ pareiškė užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas, kurį cituoja agentūra „Reuters“.

Armėnija nuo vasario sustabdė savo narystę Rusijos vadovaujamoje Kolektyvino saugumo sutarties organizacijoje (KSSO). Ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas gilina santykius su Europa ir JAV, taip sulaukdamas Rusijos vyriausybės kritikos.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA