PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Spalio 10 d. 17:00

Į gynybos komisarus EK siūlomo A. Kubiliaus klausymai vyks lapkričio pradžioje

Lietuva

Andrius Kubilius. / Europos Parlamentas

BNSŠaltinis: BNS


323193

Į gynybos ir kosmoso komisarus Europos Komisijoje (EK) siūlomo Andriaus Kubiliaus klausymai Briuselyje vyks lapkričio 6 dieną, ketvirtadienį pranešė Europos Parlamento (EP) biuras Lietuvoje.

Šie klausymai vyks nuo 18.30 iki 21.30 valandos vietos laiku (19.30–22.30 val. Lietuvos laiku).

Pagrindiniai A. Kubiliaus patvirtinimo klausymuose dalyvaujantys EP komitetai bus užsienio reikalų bei pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitetai.

Šiuose klausymuose taip pat dalyvaus du pakviestieji komitetai – transporto ir turizmo komitetas bei saugumo ir gynybos pakomitetis. Pakviestieji komitetai turi teisę pateikti po vieną klausimą.

Visų siūlomų EK narių patvirtinimo klausymai Briuselyje vyks lapkričio 4–12 dienomis.

Po kiekvieno klausymo vyks posėdis, kuriame atitinkamų komitetų pirmininkai ir politinių grupių koordinatoriai įvertins ką tik išklausyto siūlomo kandidato atsakymus. Baigusi vertinimo procesą, komitetų pirmininkų sueiga įvertins visų klausymų rezultatus ir perduos savo rekomendaciją EP pirmininkų sueigai.

Lapkričio 21 dieną numatytame posėdyje vyks diskusija ir bus sprendžiama, ar baigti patvirtinimo klausymus EP komitetuose.

Dėl Europos Komisijos balsuos visas Europos Parlamentas plenarinėje sesijoje. Komisija išrenkama paprasta balsų dauguma balsuojant vardiniu būdu už visą kabinetą kartu. Šiuo metu planuojama, kad toks balsavimas vyks lapkričio 25–28 dienomis sesijoje Strasbūre.