PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 10 d. 21:46

Į gaisrą Palangoje sureagavo draudimo ekspertas: tokie atvejai reti, bet labai skaudūs

Palanga

Gaisras. Palangos mero Š. Vaitkaus soc. tinkle paskelbta nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


308828

Palangoje gaisrui bute kilus, kaip įtariama, dėl užsiliepsnojusio kraunamo paspirtuko, ne gyvybės draudimo bendrovės ekspertai įspėja, jog tokie atvejai – pavieniai, tačiau labai skaudūs.

„Per metus pasitaiko vienas kitas atvejis, kai gaisrą sukelia užsiliepsnojusi ličio jonų baterija. Nors jie nėra dažni, tačiau gali padaryti labai didelės žalos turtui bei sukelti realų pavojų sveikatai ir gyvybei. Gyventojams įsigyjant vis daugiau prietaisų su tokiomis baterijomis, atitinkamai didėja ir šios rizikos tikimybė“, – sako „Compensa Vienna Insurance Group“ Žalų departamento vadovas Mindaugas Balinskas.

Pasak eksperto, jei baterija neįprastai kaista, prastai veikia ar rodo kitus nusidėvėjimo, gedimo požymius, įrenginio reikėtų nenaudoti, kreiptis į specialistus dėl diagnostikos ar keitimo. Taip pat reikėtų vengti palikti įrenginius kraunamus be priežiūros ar per naktį. Būtina įsitikinti, kad naudojami tinkami įkrovikliai, rekomenduojama nenaudoti kitų gamintojų neoriginalių produktų.

Turint įrenginį su ličio jonų baterija, ekspertai taip pat rekomenduoja profilaktiškai pasidomėti, kaip reikėtų elgtis jam užsidegus, kokių veiksmų imtis.

„Gyventojai, norintys apsisaugoti nuo didelių nuostolių užsiliepsnojus baterijai, turėtų apsidrausti – gaisro atveju patirta žala standartiškai yra įtraukiama į namo ar buto draudimą. Taip pat svarbu žinoti, kad pavienio įrenginio draudimas tokioje situacijoje nepadengtų žalos paties draudėjo turtui, pavyzdžiui, vidaus apdailai ir kitiems namuose buvusiems daiktams. Taip pat jis nedengtų žalos tretiesiems asmenims – tam būtina turėti Turto valdytojo civilinės atsakomybės draudimą“, – sako jis.