PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2018 m. Rugpjūčio 22 d. 13:53

Higiena maisto pramonėje

Vilnius

Pixabay.com nuotr.

Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt


49378

Maisto produktai, kuriuos vartoja žmogus, suteikia organizmui pagrindines maistines medžiagas, reikalingas išgyvenimui. Būtent dėl šios priežasties vienas pagrindinių maisto pramonės tikslų yra užtikrinti, kad maistas ne tik nesukeltų žmogui jokios žalos, bet būtų sveikas ir maistingas. Maisto higiena – tai reikalavimai, kuriuos turi atitikti kiekviena maisto pramonės įmonė bei kurie užtikrina maisto saugumą ir kokybę visuose gamybos procesuose.

Maisto pramonės įrangai skiriamas ypatingas dėmesys

Maisto apdirbimo įmonės susiduria su labai griežtais higienos standartais. Vieni iš jų – gaminimo įranga turi būti atsakingai prižiūrima ir tinkamai dezinfekuojama. Tai apima maisto apdirbimo mašinas, naudojamus įrankius, stalus, įvairias talpas ir pan.

Visos šios priemonės turi būti valomos ir dezinfekuojamos nustatytomis datomis. Dažniausiai visa įranga turi atitikti šiuos aspektus:

  • Įranga turi būti naudojama tik pagal paskirtį;

  • Joje neturi būti įtrūkimų, nuskilimų ar kitokių pažeidimų;

  • Paviršiai, kurie turi tiesioginį kontaktą su maisto medžiagomis turi būti suderinti su maistu bei atsparūs vandeniui.

Valymo priemonės užtikrina higienos standartų atitikimą

Valymo priemonės maisto pramonėje padeda pasiekti ne tik aukščiausius maisto gamybos standartus, bet ir išlaikyti originalų maisto skonį. Europos gamintojos siūlo platų dezinfekavimo produkcijos asortimentą: priemones paviršių valymui, dėmių naikinimui, maisto įrankių sterilizacijai, darbuotojų higienos palaikymui ir kt.

Stotelės plovimui putomis – modernus higienos palaikymo sprendimas

Europos valymo priemonių atstovai nuolat siūlo patogius higienos palaikymo sprendimus. Skerdykloms, pieninėms ar žuvies perdirbimo fabrikams rekomenduojama įsirengti stoteles plovimui putomis. Šio įrenginio pagrindiniai privalumai:

  • Lengvas valdymas;

  • Mažesnės energijos sąnaudos;

  • Mažesnis vandens suvartojimas;

  • Užtikrina greitą ir tikslų valymo procesą;

  • Neigiamai nepaveikiami maisto gaminiai;

  • Elektriniai vidiniai komponenetai užtikrina darbuotojų saugumą.

Taigi, kiekvienam maisto pramonės atstovui higienos standartai gamyboje yra vienas pagrindinių iškeliamų reikalavimų ir prioritetų. Tai – maisto kokybės ir sveikatos užtikrinimo garantas.

Reklama