PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 5 d. 11:14

„Hezbollah“ Šiaurės Izraelyje teigia surengusi dronų ataką

Pasaulis

Dronas / Freepik

BNSŠaltinis: BNS


312737

Libano kovotojų grupuotė „Hezbollah“ pranešė, kad anksti pirmadienį surengė dronų ataką Izraelio šiaurėje, per kurią, žydų valstybės kariuomenės teigimu, buvo sužeisti du jos kariai ir kilo gaisras.

Pastaruoju metu baiminamasi platesnio regioninio karo po to, kai Libane buvo nužudytas „Hezbollah“ aukšto rango vadas, o Irane – „Hamas“ politinis lyderis.

Irano remiama „Hezbollah“ pareiškime nurodė, kad taikėsi į karinę bazę Šiaurės Izraelyje, atsakydama į Izraelio įvykdytas „atakas ir nužudymus“ keliuose kaimuose Pietų Libane.

Neatrodo, kad šis išpuolis būtų buvęs intensyvesnių atsakomųjų veiksmų, kurių tikėtasi po praėjusią savaitę Beirute įvykdyto „Hezbollah“ vado Fuado Shukro nužudymo, dalis.

„Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah pažadėjo, kad grupuotė atkeršys Izraeliui.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad tarnybos gesina gaisrą, įsiplieskusį per išpuolį Aukštutinėje Galilėjoje esančiame Ajelet Hašahare.

Tuo metu Libano valstybinė nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad per Izraelio dronų smūgį netoli kapinių viename pietiniame kaime žuvo du žmonės, tarp jų – medikas.

Agentūra nepateikė daugiau informacijos apie šį pirmadienio rytą įvykdytą smūgį. Ji nurodė, kad vienas iš žuvusiųjų buvo Libano asociacijos „Risala Scout“ paramedikų grupės narys. Grupė įvardijo žuvusį narį kaip Mohammedas Fawzi Hamadi.

Pastaruosius 10 mėnesių Izraelis ir „Hezbollah“ beveik kasdien keičiasi smūgiais karo Gazos Ruože fone.