PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 2 d. 07:06

„Hezbollah“ sako paleidusi dešimtis raketų į šiaurinę Izraelio dalį

Pasaulis

„Hezbollah“ į Izraelį paleido dešimtis raketų. YouTube.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


312423

„Hezbollah“ pranešė ketvirtadienį paleidusi raketų į šiaurinį Izraelį, taip atsakydama į mirtiną Izraelio smūgį Pietų Libane – tai pirmoji grupuotės ataka po to, kai anksčiau šią savaitę Izraelis nukovė vieną jos vadų.

Irano remiama grupuotė savo pareiškime nurodė, kad „paleido dešimtis „Katiuša“ raketų (...) atsakydama į priešo Izraelio išpuolį (...), per kurį žuvo daugybė civilių“.

Izraelio kariškiai pranešė, kad netrukus jų oro pajėgos smogė „Hezbollah“ raketų leidimo įrenginiui.

Anksčiau ketvirtadienį Libano sveikatos ministerija pranešė, kad keturi sirai žuvo per Izraelio ataką pietuose, kur „Hezbollah“ ir Izraelis kone kasdien apsikeičia ugnimi nuo karo Gazos Ruože pradžios spalį.

„Sveikatos ministerija skelbia (...), kad keturi Sirijos piliečiai žuvo“ per Izraelio smūgį pietiniame Šamos kaime, sakoma jos pranešime.

Ministerija teigė, kad aukų skaičius gali išaugti.

Per ataką taip pat buvo sužeisti penki Libano piliečiai, pridūrė ji.

Greitosios pagalbos tarnybos naujienų agentūrai AFP sakė, kad žuvusieji buvo ūkininkai ir tos pačios šeimos nariai.

Iš smūgio vietos kilo dūmų stulpai. Smarkiai apgadinti du netoliese esantys pastatai ir apdegė transporto priemonė, pranešė su naujienų agentūra AFP dirbantis fotografas.

Tai pirmoji „Hezbollah“ ataka po to, kai antradienio vakarą Izraelio antskrydis pražudė jos vieną vadų Fuadą Shukrą (Fuadą Šukrą).

Grupuotės lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) teigė, kad privalės reaguoti į jo nužudymą.

Kelios valandos po F. Shukro mirties trečiadienį Teherane buvo nužudytas „Hezbollah“ sąjungininkės „Hamas“ politinis lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė). Iranas ir „Hamas“ dėl to apkaltino Izraelį. Izraelis atsisakė komentuoti jo nužudymą.

Remiantis AFP duomenimis, nuo spalio per smurtą Libano pusėje žuvo mažiausiai 542 žmonės. Dauguma jų yra kovotojai, bet taip pat tarp žuvusiųjų yra 114 civilių.

Remiantis kariuomenės duomenimis, Izraelio pusėje, įskaitant aneksuotas Golano aukštumas, žuvo mažiausiai 22 kariai ir 25 civiliai.