PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 19 d. 07:20

„Hamas“ atmetė naujausio netiesioginio derybų raundo pasiūlymus

Pasaulis

„Hamas“ kovotojai demonstruoja ginklus Gazos Ruože. / Scanpix

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA.LT


314398

Palestinos smogikų organizacija „Hamas“ iš Gazos Ruožo atmetė pasiūlymus, pateiktus naujausiame netiesioginių derybų su Izraeliu dėl paliaubų Gazoje, kur dabar vyksta karas, raunde.

Sekmadienį paskelbtame pranešime „Hamas“ pareiškė, kad, iš tarpininkų sužinojusi, apie ką buvo kalbama naujausiame derybų Dohoje raunde, organizacija „dar kartą“ įsitikino, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu toliau kliudo pasiekti susitarimą.

Tai buvo pirmas „Hamas“ pranešimas po paskutinio Kataro sostinėje Dohoje ketvirtadienį ir penktadienį vykusio derybų raundo.

„Hamas“ jame nedalyvavo, todėl apie derybų rezultatus jai turėjo pranešti tarpininkai. Derybos tarp Izraelio ir „Hamas“ kol kas vyko netiesiogiai.

„Hamas“ taip pat apkaltino B. Netanyahu nustatant naujas sąlygas ir keliant naujus reikalavimus, kad niekais paverstų tarpininkų pastangas ir pratęstų karą. Derybose, kurių metu taip pat siekiama susitarti dėl „Hamas“ įkaitais laikomų izraeliečių paleidimo, tarpininkauja Egiptas, Kataras ir JAV.