PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 15 d. 08:42

Gyventojams primenama: už Sosnovskio barščių naikinimą savo žemėje atsakote jūs

Marijampolė

EtapliusŠaltinis: Marijampolės savivaldybė


301193

Galiojantis teisinis reguliavimas įpareigoja visus žemės savininkus, nuomininkus ar valdytojus nuolatos naikinti Sosnovskio barštį, kad jis sparčiai neplistų ir nekeltų pavojaus žmogaus sveikatai bei gamtinei aplinkai.

Marijampolės savivaldybės administracija ir UAB „Arbora LT“ pasirašė Sosnovskio barščio naikinimo Marijampolės savivaldybės teritorijoje paslaugų teikimo sutartį. Sosnovskio barštis bus naikinamas visuose Marijampolės savivaldybės seniūnijose esančiuose valstybiniuose ar savivaldybės nuosavybės teise priklausančiuose žemės sklypuose.

Kviečiame visus savivaldybės gyventojus ir ūkio subjektus, kurių žemės sklypuose auga Sosnovskio barščiai, imtis konkrečių veiksmų bei priemonių naikinant invazinius augalus savarankiškai arba susisiekti su Marijampolės savivaldybės administracijai šias paslaugas teikiančia įmone UAB „Arbora LT“ tel. +370 667 94455 ir susitarti dėl Sosnovskio barščio naikinimo Jums priklausančiame žemės sklype.

Jeigu žemės savininkai ar kiti žemės naudotojai nenaikina piktžolių, pažeidžia Marijampolės savivaldybės teritorijos tvarkymo ir švaros taisyklių 18.31. papunktį – „... nuosavybės teise ar kitu teisėtu pagrindu, valdomuose žemės sklypuose draudžiama palikti neprižiūrimą, apaugusį invaziniais augalais (Sosnovskio barščiais ir kt.) ir piktžolėmis žemės sklypą”, nesilaiko savivaldybės Tarybos patvirtintų minėtų taisyklių reikalavimų (pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį) ir pažeidžia Administracinių nusižengimų kodekso 3042 straipsnio nuostatas. Jiems gali būti taikomos teisės aktais numatytos sankcijos.