PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Spalio 21 d. 07:58

Gynybos pajėgos neutralizavo apie 10 dronų, atakavusių Kyjivą

Pasaulis

Ukrainietiškas dronas. / Ukrainos kariuomenė

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA.LT


324909

Ukrainos gynėjai neutralizavo apie 10 Rusijos smogiamųjų dronų, kurie naktį į pirmadienį bandė atakuoti Kijevą iš įvairių pusių.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Kyjivo miesto karinė administracija, kuria remiasi „Ukrinform“.

„Priešas nemažina oro atakų prieš Ukrainą ir Kyjivą intensyvumo. Naktį Rusijos dronai vėl bandė smogti sostinei. Oro pavojus Kyjive truko daugiau nei 5 valandas. Rusų dronai prie sostinės artėjo iš įvairių pusių. Visų Gynybos pajėgų komponentų pastangomis buvo neutralizuoti visi miestui grėsmę kėlę bepiločiai orlaiviai, tai yra apie 10 priešo dronų“, – rašoma pranešime.

Pasak Kyjivo miesto karinės administracijos vadovo Serhijaus Popko, per Rusijos smogiamųjų dronų ataką trijuose sostinės rajonuose nukrito jų nuolaužų.

Preliminariais duomenimis, Dnipro rajone buvo pažeistas elektros kabelis. Informacijos apie nukentėjusiuosius negauta.

Holosijivo rajone iš dalies nukentėjo daugiabučio gyvenamojo namo sienų apdaila, išbyrėjo langai. Sugriovimų ir gaisrų išvengta. Nukentėjusiųjų taip pat nėra.

Solomiankos rajone krintančios nuolaužos sukėlė gaisrą ant vieno aukšto gyvenamojo namo stogo. Gaisras lokalizuotas. Nukentėjo vyras, medikai užfiksavo veido nudegimus. Nukentėjusysis atsisakė hospitalizacijos.

Kaip buvo pranešta, naktį Kyjive ir daugelyje Ukrainos sričių buvo paskelbtas oro pavojus dėl smogiamųjų dronų, kuriuos agresoriai rusai paleido iš šiaurės ir pietų, atakos.