REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 23 d. 11:53

Gynybos inovacijų vystymui Lietuvoje – 300 tūkst. eurų finansavimas

Lietuva

Freepik.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


302118

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Inovacijų agentūra skelbia kvietimą „Gynybos inovacinių čekių“ finansavimui, kuris padės gynybos srities produktus vystančioms įmonėms įsigyti paslaugas inovacijoms iš mokslo ir studijų institucijų ar brandžiųjų inovatorių. Iš viso tam numatyta 300 tūkst. eurų

„Nuo pažangių gynybos sprendimų priklauso Lietuvos bei kitų valstybių saugumas, todėl svarbu didinti investicijas ir prisidėti prie NATO gynybinių pajėgumų. Kartu tai didelę vertę šalies ekonomikai kuriantis sektorius, kurio apyvarta per penkerius metus išaugo beveik dvigubai ir siekė apie 700 mln. eurų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip skelbiama pranešime, nauju finansavimu gali pasinaudoti labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės, kurių metinė apyvarta per paskutinius finansinius metus buvo ne mažesnė kaip 1 tūkst. eurų. Didžiausia vienam projektui skiriama suma – iki 30 tūkst. eurų, finansuojama dalis – iki 80 proc.

„Tikimės, kad ja (finansavimo priemone – ELTA) pasinaudos apie 10 gynybos inovacijas vystančių ir kvietimo sąlygas atitinkančių įmonių“, – sako Inovacijų agentūros „ManuFuture Lab“ skyriaus vadovė dr. Sigutė Stankevičiūtė.

Norintys gauti „Gynybos inovacinių čekių“ finansavimą paraiškas gali teikti iki birželio 25 d. Finansavimas skiriamas iš valstybės biudžeto lėšų.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA