PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 4 d. 16:14

Ukraina nurodė evakuoti vaikus iš kelių rytinio fronto kaimų

Pasaulis

Ukraina / Unsplash

EtapliusŠaltinis: BNS


312651

Ukrainos rytinės Donecko srities vadovas sekmadienį pranešė, kad įsakė vaikams ir jų globėjams evakuotis iš kelių fronto miestų ir kaimų regione, kur į priekį stumiasi Rusijos pajėgos.

Vos prieš kelias valandas, Rusija pranešė, kad jos pajėgos užėmė Novoselivkos Peršos kaimą rytinėje Donecko srityje, kur Maskvos kariai vykdo puolimą.

Maskva pastarosiomis savaitėmis teigia užėmusi virtinę kaimų ir gyvenviečių, kur daugiausiai tėra tik kelios gatvės ir keletas apleistų pastatų.

„Priešas kasdien bombarduoja šių bendruomenių miestus ir kaimus, todėl buvo nuspręsta evakuoti vaikus su tėvais arba kitais teisėtais jų globėjais“, – sakė Donecko gubernatorius Vadymas Filaškinas, išvardydamas miestus ir kaimus, esančius tose kryptyse, kuriose, Rusijos teigimu, Rusija įsitvirtino.

V. Filaškinas paminėjo Novogrodovkos miestą, esantį maždaug už 20 km nuo Novoselivkos Peršos kaimo, kurį Rusija teigė užėmusi sekmadienį.

Donecko gubernatorius sakė, kad 744 vaikai ir jų šeimos turėjo būti perkelti į keturias Ukrainos sritis.

„Nurodžiau, kad evakuojant vaikus dalyvautų tik šarvuočiai, nes priešas šiose bendruomenėse aktyviai naudoja dronus“, – sakė V. Filaškinas.

„Turime dėti visas pastangas, kad apsaugotume savo vaikus“, – pridūrė jis.

Pastarosiomis savaitėmis V. Filaškinas ragino civilius bėgti iš vis labiau Rusijos bombarduojamo regiono.

Nė vienai pusei nepavyksta pasiekti lemiamo proveržio, o tiek Maskva, tiek Kyjivas kalba apie kitos pusės patiriamus didelius nuostolius.

Rusija teigia 2022-aisiais aneksavusi Donecko sritį, nepaisant to, kad neturi visiškos teritorijos kontrolės.

Rusija skelbia aneksavusi keturias sritis Ukrainos rytuose ir pietuose.