PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 4 d. 15:19

Grupiniai gyvenimo namai – kelias į savarankiškumą

Jurbarkas

Jurbarko rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Jurbarko rajono savivaldybė


307863

Jurbarko rajono savivaldybės administracija baigė įgyvendinti projektą „Bendruomeninių apgyvendinimo bei užimtumo paslaugų asmenims su proto ir psichikos negalia plėtra Jurbarko rajono savivaldybėje“. Įgyvendinant šį projektą pastatyti du grupinio gyvenimo namai ir įrengtos socialinės dirbtuvės Jurbarko mieste.

Liepos 4 d. Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius, vicemerė Audronė Balčiūnienė, vicemeras Edmundas Mačieža, Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Gardauskienė aplankė grupinio gyvenimo namus, esančius Vasaros g. 1 ir Lauko g. 18, Jurbarko mieste, kuriuose gyvena 19 asmenų. Padedami socialinių ir individualios priežiūros darbuotojų, jie gyvena įprastą gyvenimą: patys perka ir gaminasi maistą, rūpinasi švara ir tvarka, užsiima mėgstama veikla, augina gėles ir daržoves.

Nuvilnijus įkurtuvių džiaugsmui, prasideda kasdieniai darbai ir rūpesčiai. Grupinio gyvenimo namų gyventojai svečius vaišino arbata, saldainiais ir pačių keptais pyragais, rodė savo kambarius, džiaugėsi gražia buitimi, kaimynais ir išsakė savo lūkesčius, kad nori sutarti, dirbti, pagražinti savo namų aplinką.