PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Rugpjūčio 1 d. 09:57

Grupė „Biplan“ Kėdainių ledų šventėje nekoncertuos: negalime būti jos dalimi

Kėdainiai

Grupė „Biplan". Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Karolina KonopackienėŠaltinis: ELTA


312289

Savaitgalį Kėdainiuose vyksiančioje Ledų šventėje jos lankytojai neišvys grupės „Biplan“ pasirodymo.

Apie savo sprendimą atšaukti koncertą grupė ketvirtadienį pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

Muzikantų teigimu, nedalyvauti renginyje nuspręsta siekiant išvengti galimų sąsajų su viena iš rudenį parlamento rinkimuose dalyvausiančių politinių partijų.

„Nutarėme pasitraukti iš Kėdainių ledų šventės. Renginiui sulaukus prieštaringų vertinimų ir abejonių socialiniuose tinkluose, ar jis nebus panaudotas rinkimų kampanijai, manome, kad negalime būti jo dalimi“, – rašoma socialiniame tinkle.

Apie atsitraukimą pasirodyti savaitgalį Kėdainiuose vyksiančioje Ledų šventėje šią savaitę taip pat pranešė atlikėja Džordana Butkutė.

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė skundo dėl rugpjūčio pradžioje Kėdainiuose „Vikonda grupės“ rengiamos Ledų šventės.

Anot VRK atstovės Indrės Ramanavičienės, į komisiją pasikreipęs gyventojas prašė įvertinti, ar nėra Rinkimų kodekso normų pažeidimų su Darbo partijos įkūrėju Viktoru Uspaskich siejamos „Vikondos grupės“ organizuojamame renginyje.

Vis tik galutinai konstatuoti, ar organizuojant Ledų šventę nėra pažeidžiami įstatymų reikalavimai, bus galima tik įvykus renginiui, nurodė ji.

Į VRK akiratį Ledų šventė buvo pakliuvusi ir anksčiau – pastarąjį kartą renginys vyko taip pat rinkiminiais 2020 metais. Tuomet V. Uspaskich savo „Facebook“ paskyroje kvietė gyventojus dalyvauti renginyje, o šį kvietimą VRK tyrė dėl galimos politinės reklamos.