PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 11 d. 14:59

Grįžtantiems į Lietuvą – atnaujinta interneto svetainė

Lietuva

Grįžtu.lt stop kadras

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybė


304346

Užsienio reikalų ministerijos Globalios Lietuvos departamentas pristato atnaujintą interneto svetainę - www.griztu.lt. Joje pateikiama visa aktuali informacija Lietuvos Respublikos piliečiams ir lietuvių kilmės asmenims, gyvenantiems užsienyje ir planuojantiems grįžti ar atvykti į Lietuvą.

Nuo šiol vieno langelio principu svarbiausiais su grįžimu ar atvykimu į Lietuvą gyventi, studijuoti, dirbti, verslo kūrimo, socialinės paramos, sveikatos apsaugos ir kitais aktualiais klausimais konsultuojama ir internetinio pokalbio būdu (angl. live chat), informacija taip pat teikiama el. paštu griztu@urm.lt ir tel. + 370 5 252 5001.

Interneto svetainėje informacija suskirstyta ir pateikiama pagal klausimus, kuriuos dažniausiai užduoda besikreipiantys į konsultacijų centrą „Grįžtu LT“, veikiantį nuo šių metų pradžios. Pradiniame puslapyje taip pat pateikiamos išsamios atmintinės, padėsiančios sklandžiau pasiruošti grįžimui į Lietuvą iš 15 skirtingų valstybių, iš kurių gyventi į Lietuvą grįžta daugiausia lietuvių.

Informacija pateikiama ir naujose „Grįžtu LT“ paskyrose socialiniuose tinkluose: Facebook ir LinkedIn.

Minėtoje interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose taip pat pateikiama informacija apie Užsienio reikalų ministerijos ir partnerių organizuojamus renginius, projektus, karjeros galimybes ir kitas su grįžimu į Lietuvą susijusias naujienas.

Parengta pagal Globalios Lietuvos departamento informaciją