PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Rugpjūčio 20 d. 12:37

Greiti ir paprasti receptai su agurkais

Marijampolė

Loreta AkelienėŠaltinis: Etaplius.lt


12371

Daržuose pilna šviečių daržovių. Pats laikas paruošti atsargų žiemai. Štai pora paprastų receptų, kaip pasigaminti mišrainių su agurkais.

Marinuoti agurkai su pomidorais

3 litrų stiklainiui reikės: 70 g druskos, 1,5 šaukštelio citrinos rūgšties, 2–3 svogūnų, česnako, lauro lapų, pipirų (pagal norą), 2–3 paprikų, vyšnių, serbentų, ąžuolo lapų – po keletą, krapų, krieno lapo (nebūtinai), 60 g 9 proc. acto. Vandens reikės 1,5–2 litrų.

Į sterilaus didelio ar atitinkamai mažesnių stiklainių dugną dedame lapus, krapus, kiek įmanoma talpiau – agurkus su pomidorais arba kiekvienus atskirai, sudedame prieskonius, actą ir užpilame verdančiu vandeniu su druska. Greitai uždarome ir apverčiame dugnu aukštyn. Galima iš pradžių perpilti tik verdančiu vandeniu, paskui jį užvirinus ir pasūdžius uždaryti.

Mišrainė su morkomis

3 kg agurkų, 3 morkos, 250 g aliejaus, 0,5 stiklinės cukraus, 180 ml 9 proc. acto, 100 g česnako, 2,5 šaukšto druskos, maltų pipirų pagal skonį.

Agurkai pjaustomi kaip salotoms, morkos tarkuojamos, česnakas smulkinamas. Visi produktai dedami į puodą storu dugnu ir nuo užvirimo pradžios verdama 10 min. ar kiek daugiau, agurkai turi pakeisti spalvą. Karšta mišrainė dedama į sterilius stiklainius ir greitai užsukama. Iš šio kiekio išeina maždaug 3,5 l mišrainės. Panašiai gaminama agurkų mišrainė su svogūnais, paprikomis...