Gražų rudens savaitgalį pasigaminkite sočios ir šildančios sriubos lauke

Gražų rudens savaitgalį pasigaminkite sočios ir šildančios  sriubos lauke
Vilnius
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Sriubą virėme kazane, bet, žinoma, tokią pačią išvirsite ir kambaryje. Na, tik jausmas gal kitas.

Virėme gal per drąsus žodis. Kol vyras kūreno ugnį kazanui, aš jį stebėjau pro langą ant baro kėdės.

Pirmiausia į įkaitintą puodą pilame aliejaus ir apkepam kiaulienos išpjovos gabaliukus. Naudokite mėsos kiek norisi, galite rinktis ir 500 gramų, ir visą kilogramą. Užpilame apie 3 litrais vandens ir dedam kubelį daržovių sultinio.

Kiek pavirus dedam mažais kubeliais pjaustytas morkas. Dėjom 3 vidutinio dydžio.

Po 10 minučių dedame stambesniais kubeliais pjaustytas bulves. Dar po 10 minučių bėrėm papriką ir 3 nepjaustytus čiliukus. Papriką antrą kartą smulkinčiau labiau.

Po dar dešimties minučių subėrėm 4 stambiai pjaustytus pomidorus.

Dar šiek tiek paverdam ir viskas, sriuba baigta. Labai ryškaus skonio, rudeniška, soti ir apsauganti nuo peršalimo!