REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Gegužės 29 d. 14:06

Gražiame renginyje apdovanoti aukščiausius įvertinimus pelnę Šiaulių mokiniai

Šiauliai

V. Lebedžio nuotr.

Vitalis LebedisŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


302777

Baigiantis mokslo metams atsiranda puiki proga pasidžiaugti jų metu įvykusiais pasiekimais. Ta proga Šiaulių mieste organizuojamas renginys, kurio metu pagerbiami įspūdingų rezultatų pasiekę mokiniai, padėkojama jų mokytojams ir tėveliams. Šiais metais, greta padėkų ir dovanų, geriausieji mokiniai gaus ir finansinį miesto paskatinimą, Šiaulių miesto tarybos sprendimu jiems paskirtos piniginės premijos.

Šiemet į pačių aktyviausių ir gabiausių mokinių ir mokytojų pagerbimo ceremoniją „2024 metų geriausieji“, kuri vyko Šiaulių apskrities P. Višinskio bibliotekoje, pakviesti 59 miesto mokyklų mokiniai.

Olimpiadose ar konkursuose prizines vietas laimėjusius gimnazijų ir progimnazijų mokinius, jų mokytojus ir tėvelius sveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė, susirinkusiems muzikinius kurinius dovanojo Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos džiazo orkestras „Romuva“.

„Labai norėtųsi, kad šie, pasiekimais garsėjantys aktyvūs jaunuoliai, eidami savo gyvenimo keliu, vėliau rinktųsi pareigas, taip pat ir šalies politikoje, kuriose priimtų atsakomybę kurti Lietuvoje ženkliai geresnį gyvenimą visose srityse, neaplenkiant ir šalies švietimo sistemos. Mūsų Šiaulių jaunimas yra fantastiškas, jūsų pasiekimai – įstabūs! Dėkoju čia esantiems ir visiems miesto mokiniams, kurie stengiasi, jų tėveliams ir visai mokytojų bendruomenei“, – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė taip pat pabrėžė, kad dabartinių mokinių žinios ir gebėjimai yra Lietuvos ateitis, ji taip pat padėkojo pedagogams už atsidavimą, rūpestį ir gebėjimą savo sukauptas žinias perduoti patiems gabiausiems vaikams.

Šiaulių miesto savivaldybė yra viena iš nedaugelio savivaldybių šalyje, kuri už mokinių pasiekimus juos skatina piniginėmis padėkomis. Viso šventės „2024 metų geriausieji“ dalyvių premijavimui paskirta 7400 eurų. Savo apdovanojimus paskyrė ir rėmėjai - verslo ir nevyriausybinės organizacijos.

Šventę organizavo Šiaulių miesto Švietimo skyrius, Švietimo centras ir Šiaulių menų mokykla.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA