Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Socialinio tinklo nuotr.
Reporteris SantaŠaltinis: Etaplius.lt
Putotas alus suteikia patiekalams ypatingą aromatą ir pikantišką skonį. Gaminant šį daržovių troškinį, visas alkoholis išgaruoja, todėl šį patiekalą galima drąsiai duoti valgyti ir vaikams.
Reikės:
500 pupelių,
700 g pievagrybių (arba apvirtų miško grybų),
1 svogūno,
1 paprikos,
2 česnako skiltelių,
1 Chalapos aitriosios paprikos,
1 šaukštelio kalendros,
1 šaukštelio kuminų,
1 šaukštelio maltos paprikos,
1 šaukštelio kvapniųjų pipirų,
1 šaukštelio mairūno,
0,5 l šviesaus alaus,
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
druskos pagal skonį.
Gaminimo būdas
Pupeles iš vakaro užmerkite aluje.
Grybus supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Išimkite grybus iš keptuvės ir vietoj jų sudėkite susmulkintą svogūną, česnako skilteles ir paprikas. Pakepinkite. Suberkite kuminus ir dar pakepinkite 2 minutes.
Sudėkite prie daržovių aluje išbrinkusias pupeles, sudėkite likusius prieskonius, išskyrus druską, ir užvirinkite. Troškinkite pupeles ant silpnos ugnies 60 minučių. Baigiant troškinti, įberkite druskos. Kai pupelės suminkštės, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 minutes.
Pupelių troškinį galima patiekti su duona. Jį galima valgyti ir su bulvėmis, ryžiais, makaronais, kruopomis.
alfalt-logo-skaidrus.png