PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 11 d. 13:14

Giraitės gyventoja Ana Kruvelienė minėjo 100 metų jubiliejų

Kaunas

Etaplius.ltŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


317977

Rugsėjo 10-oji – ypatinga diena Anai Kruvelienei, gyvenančiai Giraitėje. Moteris švenčia garbingą – 100-ąjį gimtadienį. Su gražiu jubiliejumi pasveikinti atvyko Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė ir Užliedžių seniūnas Irmantas Šumskas su komanda.

„Sako, kad tie žmonėms, kurie daug dirba ir užsispyrę eina sunkiu gyvenimo keliu, jie ir sulaukia 100 metų“, – sveikindamas jubiliatę kalbėjo administracijos direktorius Š. Šukevičius.

O Anos gyvenimas tikrai nebuvo lengvas. Ilgaamžė gimė Urale, Permės srityje, Rusijoje, kuomet buvo ištremta jos tėvelio šeima. Tremtyje moteris užaugo, susituokė, čia gimė ir pirmagimė dukra.

1959 m. Ana su šeima grįžo į Lietuvą ir susilaukė sūnaus.

Daug metų moteris dirbo dažytoja Kauno autoremonto gamykloje. Ana visada buvo labai darbšti, mėgo žemės ūkio darbus. Savo kolektyviniame sode augino daržoves ir vaisius.

„Nesitiki, kad mama tiek metų sulaukė. Ir vaikystė jos buvo nelengva, ir dirbo sunkiai. O ji tokia tvirta ir stipri išliko. Bet gal tie sunkumai nuo jaunų dienų ir užgrūdino“, – pasakojo dukra.

Visą gyvenimą Ana labai mėgo skaityti, megzti ir viskuo domėtis. Dukra atvirauja, kad mamos pomėgiai nepakito iki šiol – vis dar skaito, daugiausia romanus, rūpinasi augalais ir domisi politinėmis aktualijos bei kitomis naujienomis.

Dabar ilgaamžei džiugesio suteikia ir trys anūkai.