PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 3 d. 13:14

Ginkūnų kultūros darbuotojai Genovaitei Doftartaitei padėkota už 52-ejus darbo metus

Šiauliai

Etaplius.LTŠaltinis: Šiaulių rajono savivaldybė


321868

Rugsėjo 26-oji Genovaitei Doftartaitei buvo paskutinė darbo diena Ginkūnų kultūros įstaigoje. Įspūdingoje šventėje dalyvavo kolegos, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vadovai, Ginkūnų kultūros įstaigos kolektyvai, Šiaulių rajono vadovai, tarybos nariai, Ginkūnų bendruomenės, Ginkūnų S. ir V. Zubovų progimnazijos, vietos verslo bendruomenės, bičiuliai ir draugai.

Įspūdingą ir nuoširdų vakarą vedusi ilgametė Šiaulių rajono savivaldybės kultūros darbuotoja Laimutė Varkalienė apžvelgė visą ilgą ir įsimintiną Genovaitės Doftartaitės kūrybos ir veiklos kelią Ginkūnuose.

Genovaitei Doftartaitei Ginkūnų kultūros įstaiga buvo vienintelė jos darbovietė – 1972 m. rugpjūčio 1 d. ji, baigusi Rokiškio kultūros mokyklos režisūros specialybę, buvo paskirta dirbti Šiaulių rajono Ginkūnų kultūros namuose direktore.

Kantriai ir nuoširdžiai dirbo savo darbą, būrė žmones į kolektyvus, organizavo koncertus, parodas, edukacines veiklas, tradicines šventes. Ne veltui Genovaitės Doftartaitės vadovaujama Ginkūnų kultūros įstaiga buvo pripažinta vienu geriausiai dirbančių kultūros centrų Šiaulių rajone.

Ginkūnų kultūros įstaigos statusas, pavadinimas, pareigos keitėsi, nesikeitė tik Genovaitės demokratiškas, telkiantis darbo stilius, nuoširdus noras, kad puikiai veiktų Ginkūnų kultūros kolektyvai.

Nuoširdaus Genovaitės Doftartaitės darbo dėka vienam pirmųjų Lietuvoje ir pirmajam Šiaulių rajone 1999-aisiais metais įteiktas Lietuvos liaudies kultūros centro aukščiausias kultūros apdovanojimas „Aukso paukštė“.

Genovaitės Doftartaitės darbo metu sukurti Šiaulių rajono vardą garsinantys kolektyvai: tautinių šokių kolektyvas „Dobilas“, kuriam iki 2020-ųjų metų vadovavo talentinga choreografė Vanda Verkulevičienė, o nuo 2020 m. jam vadovauja Asta Rimkuvienė.

Ginkūnuose 1994–2021 veikė mišrus choras „Šaltinis“, vadovaujamas Birutės Andriukaitienės, o šiuo metu darbą sėkmingai tęsia moterų choras „Šaltinis“ bei daug metų gyvuojantis moterų vokalinis ansamblis „Rasa“, kuriam taip pat vadovauja Birutė Andriukaitienė, koncertmeisterė Jūratė Narvilienė.

Šiaulių rajoną ir Ginkūnus garsina liaudiškos muzikos kapela „Švedė“, vadovaujamas Zitos Bružienės, taip pat šauniai dirba populiarios muzikos duetas Vida ir Elvyra, instrumentinis Zitos Bružienės ir Jūratės Narvilienės duetas, taip pat veikia moterų klubas „Laumė“.

Šiemet vykusioje Lietuvos 100-mečio dainų šventėje dalyvavo net keturi Ginkūnų kolektyvai – „Šaltinis“, „Rasa“, „Dobilas“ ir „Švedė“.

Genovaitė Doftartaitė apdovanota Kultūros ir Teisingumo ministerijų padėkomis. Daug kam buvo nauja, kad Genovaitė yra buvusi pripažinta viena geriausių teismo tarėjų. 2018 metais už svarų indėlį į Lietuvos valstybės įkūrimą apdovanoti aukso medaliu Atkurtai Lietuvai 100.

Genovaitė Doftartaitė yra pelniusi Šiaulių rajono Metų kraštotyrininko vardą, o 2019 metais jai suteiktas Geriausias Šiaulių rajono savivaldybės Metų kultūros darbuotojas vardas.

Atsisveikinimo vakare koncertavo visi Ginkūnų filialo kolektyvai, taip pat ginkūniškių Gitanos ir Giedriaus Morkių duetas.

Genovaitei Doftartaitei už darbą dėkojo Šiaulių rajono savivaldybės meras Česlovas Greičius, Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros skyriaus ir kultūros centro vadovai, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariai, Seimo narių padėjėjai, kolegos, kaimynai, draugai.