Laisvalaikis | 8 MIN.

„Gero skonio“ klubas svečius subūrė Saulės mieste

Irma Bagūnė
2018 m. spalio 1 d. 13:32
gsk-web067-img-4248.jpg

„Gero skonio“ klubas š. m. rugsėjo 27 d. svečius sukvietė į Šiauliuose, Vilniaus g. 146 (pėsčiųjų alėjoje), vos prieš metus duris lankytojams atvėrusį jaukų šeimyninį restoraną „Avenue Brasserie“. Vakaro šeimininkas – restorano savininkas ir virtuvės šefas Algirdas Matačiūnas – ne tik pristatė šią vietą svečiams, tačiau ir rūpinosi išskirtine degustacine vakariene, įrodžiusia, jog Šiauliai išties turi kuo didžiuotis. Renginio dalyviai taip pat ragavo prie patiekalų priderinto vyno, jų taip pat laukė staigmenos, dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu svečiai turėjo galimybę pasitikrinti ir pagilinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias. Renginį vedė Daiva Tamošiūnaitė.

Lankydamiesi geriausiuose mūsų šalies restoranuose ir juos pristatydami, pastebime ne tik didėjantį išties dėmesio vertų maitinimo įstaigų skaičių, bet ir besiplečiančią jų geografiją. Taigi, šį kartą susirinkome Saulės mieste Šiauliuose, kur išties buvome maloniai nustebinti. Pačioje miesto širdyje, pėsčiųjų alėjoje, įsikūrusio restorano sėkmę neabejotinai nulėmė jo savininko ir virtuvės šefo Algirdo Matačiūno profesionalumas. Patirties jis sėmėsi iš pasaulinio garso „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų šefų, dirbdamas 4, 5 ir 5 plius žvaigždučių viešbučių restoranuose Londone. Maža to, praėjęs griežtą atranką, A. Matačiūnas buvo paskirtas dirbti šefų komandoje karalienės Elžbietos vyro princo Philipo namų (Prince Philip House) virtuvėje. Jam teko gaminti maistą Didžiosios Britanijos grafams, lordams, aukštiems šalies pareigūnams, taip pat jis yra rūpinęsis maitinimu tokių ryškių žvaigždžių kaip Rihana, Adele, Lana del Rey, grupės „Spice Girls“ narės ar aktorius Danielis Craigas, įkūnijęs agentą 007 – Džeimsą Bondą. Na, o karjeros viršūne A. Matačiūnas laiko darbą Londone, užimant šefo padėjėjo (sous-chef)pareigas „Red Carnation Group“ priklausančiuose viešbučiuose: 4 žvaigždučių „Rubens of the Palace“ ir 5 žvaigždučių „41“.

Pasaulinio lygio virtuvės lygį pademonstruoti bei suteikti galimybę paragauti patiekalų, ruošiamų iš aukščiausios klasės produktų, „Avenue Brasserie“ šeimininkas nusprendė ir Šiaulių gyventojams bei svečiams. Turint omenyje praeitą mokyklą bei sukauptą patirtį, nenuostabu, jog A. Matačiūnui artimiausia klasikinė europietiška, ypač – prancūzų virtuvė. Tai atsispindi ir „Avenue Brasserie“ valgiaraštyje. Tuo įsitikinti netruko ir „Gero skonio“ klubo svečiai, mat vakaro meniu buvo išties įspūdingas.

Išskirtinę degustacinę vakarienę A. Matačiūnas drauge su profesionalia virtuvės komanda paruošė iš „Gero skonio“ klubo partnerių pateiktų aukščiausios kokybės produktų. Vakaro vaišės pradėtos triušienos terinu su čiorizo užtepėle, Serano kumpio traškučiu, sojų pupelėmis, žirnių piurė ir... kaštonais. Vėliau skanautas sūdytos rūkytos antienos užkandis, kuris patiektas su rūkytu majonezu, spanguolėmis, šervilu, focaccia duona ir kedrų riešutais.

A. Matačiūnas džiaugiasi atradęs įmonę „Šiaulių šamai“, tiekiančią restoranui šviežią ekologišką žuvį. „Perkame iki 1 kg šamus, kurie neturi riebalinio sluoksnio ir nemalonaus poskonio. Man pačiam ši žuvis buvo tikras atradimas“, – prisipažįsta šefas. Taigi, ir šį kartą virtuvės meistras nepraleido progos svečius pamaloninti šamo filė patiekalu, su lęšiais, spalvotais žiediniais kopūstais, marinuotais pankoliais, migdolais ir beurre blanc padažu.

Tuomet svečiai ragavo jautienos steiką su džiovintų slyvų ir Earl Grey arbatos piurė, cinamono skonio špinatais, moliūgais ir pipiriniu au-jus padažu.

Na, o desertui mėgavomės naminiais triufeliais. Beje, čia svarbu paminėti, jog desertai restorane – išskirtinai rankų darbo. Jiems paruošti, anot A. Matačiūno, svarbiausia naudoti teisingas technikas skoniui ir struktūrai išgauti. O šių konditerijos paslapčių pats virtuvės šefas ir restorano savininkas mokėsi iš prancūzo konditerio Pierre’o-Julieno Rebuzzi. Skanėstai restorane patiekiami nedidelėmis porcijomis – lyg vieno kąsnio užkandukai. Tokiu būdu, net ir po sočių pietų ar vakarienės tas gardus kąsnelis saldėsio tampa paskutiniu nuostabios viešnagės restorane akordu.

Prie išskirtinių patiekalų svečiams buvo patiekti UAB „Globus distributors“ specialistų parinkti vynai.

„Gero skonio“ klubo svečiai vakaro metu turėjo galimybę atsigaivinti vulkaninės kilmės natūraliu mineraliniu vandeniu „Borjomi“, kuris jau daugiau kaip 125 metus yra neatsiejama tradicinių gruziniškų vaišių dalis, daug metų jis itin mėgstamas ir vertinamas ir mūsų šalyje. „Borjomi“ vanduo pasižymi unikaliu skoniu, kurį tokį išskirtinį padaro būtent vulkaninės kilmės mineralai. „Borjomi“ skatina gyventi gardžiai, išbandyti ir atrasti dar daugiau naujų skonių.

Vakaro metu ragauti antienos, triušienos ir sausai brandintos jautienos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktos produkcijos. Tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai, o prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus. Vakaro metu įmonei atstovavo bei ją pristatė rinkodaros vadovė Rūta Burdzilauskaitė, teigusi: „Norėdami pažinti savo klientus, nuolat dalyvaujame mugėse, parodose, miestų šventėse. Čia ne tik čirškiname savo produkciją ir vaišiname lankytojus, bet ir išklausome jų pastabų bei lūkesčių. Bendraujant įgytą patirtį parsinešame į įmonėje veikiančią „minčių laboratoriją“, kurioje gimsta naujų produktų idėjos ir gardūs receptai. Viską kuriame ir išbandome patys, todėl rinkai visuomet pateikiame tik tuos produktus, kuriais tikime. Savo pirkėjams galime pasiūlyti ne tik itin kokybišką produkciją, bet ir aibę virtuvės šefų patarimų bei idėjų, kaip paįvairinti savo kasdienį bei šventinį stalą.“

Na, o vienas „seniausių“ „Gero skonio“ klubo partnerių – „Vilniaus duona“. Tai didžiausia ir seniausia duonos kepykla Baltijos šalyse, įkurta dar 1882 m. Vilniuje. Per ilgus veiklos metus pirmąsias malkomis kūrenamas duonos kepimo krosnis pakeitė moderni įranga, o „Vilniaus duona“ tapo visos Lietuvos duona.„Vilniaus duonos“ apyvarta 2017 m. siekė 34,3 mln. eurų.Šiemet įmonė pasitinka jau 136-erių metų sukaktį. Vakaro metu įmonei atstovavęs Vitalijus Levon pristatė naujausius „Vilniaus duonos“ gaminius. Pasak jo, šiuo metu „Vilniaus duona“ kepa daugiau kaip 80-ies pavadinimų duonos gaminius ir nuolat džiugina pirkėjus naujomis idėjomis. Per parą įmonėje iškepamas net ketvirtadalis milijono įvairiausių kepinių.

Renginyje dalyvavo ir vieno didžiausių indų, virtuvės reikmenų bei interjero aksesuarų importuotojų UAB „Arkietė“ rinkodaros vadybininkė Asta Piliponė, pristačiusi įspūdingą jau šimtmetį skaičiuojančio vokiečių gamintojo „Seltmann Wedein“ proceliano kolekciją „Diamant“ – ypatingai ploną, kreminės spalvos, dekoruotą subtiliu deimantų raštu. „Seltmann Weiden“ porcelianas gaminamas be kadmio ir švino, pasižymi ypatingu atsparumu dūžiams ir kraštelių nutrupėjimui. Glazūruotas paviršius visiškai lygus, todėl indai yra higieniški ir ypač atsparūs raižymuisi. „Seltmann Weiden“ kolekcija „Diamant“ – klasikinė, elegantiška, puikiai tinkanti tiek profesionalams, tiek namų vartotojams.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – sako žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau beveik devyniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.


Pakruojis
Pakruojo rajono gyventojai, pasiruoškite: autobusų grafikai skirsis švenčių dienomis
Pakruojo rajono savivaldybė praneša apie viešojo transporto grafiko pasikeitimus šventiniu laikotarpiu.
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Besiruošiant 14-ajam Dakarui „Gurtam TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandą Vilniaus bazėje aplankė Kuldaras Sikkas. Buvęs Benedikto Vanago navigatorius pernai patyrė stuburo traumą, kuri apvertė jo gyvenimą aukštyn kojomis.
Sportas | 4 MIN.
0
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Lietuva | 4 MIN.
0
Pasaulis
Joniškis
Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico lėktuvas buvo smarkiai apgadintas Briuselio oro uoste.
Pasaulis | 2 MIN.
3
Gruodžio 19 d. nuo 12.00 val. Valstybinių miškų urėdijos miškininkai Joniškyje, adresu Žemaičių g. 14A (aikštėje prie miesto Kalėdų eglės) gražiausioms metų šventėms besiruošiantiems gyventojams dovanos eglių ir pušų šakas. Šiemet eglių ir pušų šakos bus dalijamos 59 Lietuvos vietose.
Kalėdų gidas | 3 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Konkurencijos taryba nustatė, jog dvi įmonių grupės, prieš kelerius metus švietimo įstaigoms siūliusios skirtingus elektroninius dienynus ir kelias skaitmenines mokymosi platformas, sudarė kartelį ir pasidalijo šias verslo sritis, kad išvengtų tarpusavio konkurencijos.
Lietuva | 4 MIN.
2
Nacionalinis kraujo centras (NKC) pastebi, kad prieš didžiąsias metų šventes, gruodžio mėnesį, suaktyvėja nuolatinių ir pirmą kartą kraują dovanojančių donorų aktyvumas. Tam, kad pirmasis apsilankymas kraujo donorystės centre donorui būtų sklandus, primenama, kodėl pirmakarčiams donorams būtina sugrįžti pakartotinai po kelių mėnesių. To nepadarius, dalies kraujo komponentų panaudojimas atidedamas, ir donoro auka gali tapti nepilnavertė. Skaičiuojama, kad per 2024 m. daugiau nei 7,1 tūkst. gyventojų pirmą kartą aukojo kraujo ir tapo donorais.
Lietuva | 5 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, posėdžiavusi Šiaulių miesto savivaldybės taryba nusprendė netenkinti prašymo sumažinti valstybinės žemės nuomos mokestį vaistinei „Valerijonas“. Siūlyta lengvata būtų sumažinusi mokėtiną sumą beveik 700 eurų, tačiau sprendimui pritarta nebuvo.
Politika | 4 MIN.
1
Gruodžio 11 dieną Pociūnų bendruomenės namuose surengtas Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo gyvas, dalykiškas ir pagarbus pokalbis apie tai, kas žmonėms svarbiausia – susisiekimą, vaikų saugumą, gyvenamosios aplinkos tvarkymą ir bendruomenės ateitį.
Politika | 4 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico lėktuvas buvo smarkiai apgadintas Briuselio oro uoste.
Pasaulis | 2 MIN.
3
JAV Kongresas trečiadienį patvirtino gynybos biudžetą, į kurį įtraukta 400 mln. dolerių metinė pagalba Ukrainai ateinantiems dvejiems metams.
Pasaulis | 2 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0
Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais – meru Sauliumi Margiu, vicemere Simona Lipskyte, administracijos direktore Aušra Dveliene ir savivaldybės skyrių vedėjais susitiko UAB „Milsa“ generalinis direktorius Mantas Makulavičius, vykdantysis direktorius Mindaugas Verbickas, AB „Klovainių skalda“ gen. Direktorius Gediminas Mozūras, projektų ir inovacijų direktorius Imantas Kuncevičius, UAB „Eksplosita“ verslo plėtros direktorius Vaidas Zubavičius.
Verslas | 2 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Trečiadienį į policijos pareigūnus kreipėsi Radviliškio rajono gyventojas, kuris suprato, kad nukentėjo nuo sukčių. Vyras neteko nemenkos pinigų sumos.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Vakar Šiauliuose pareigūnams įkliuvo neblaivi vairuotoja, praneša teisėsauga.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Pirmadienį policija sulaikė Akmenės rajone girtą automobilį vairavusį vyrą.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gatvė | 2 MIN.
0
Trakai
Vilnius
Trečiadienio rytą Trakų rajone susidūrė du lengvieji automobiliai, vieno jų vairuotojas dėl patirtų sužalojimų neišgyveno.
Gatvė | 2 MIN.
0
Policija surado vairuotoją, kuris, kaip įtariama, pirmadienį Vilniaus rajone partrenkė ir mirtinai sužalojo pėsčiąją. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos pasišalino, tačiau po dienos buvo rastas.
Gatvė | 3 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
Tvirtos vertybės, nuoseklumas ir ilgalaikis įsipareigojimas sporto bendruomenei atnešė apčiuopiamų rezultatų. „MV GROUP Production“ valdoma „Gubernijos“ gamykla, daugelį metų kryptingai remianti įvairias sporto komandas ir iniciatyvas Šiauliuose bei visoje Lietuvoje, buvo įvertinta reikšmingu apdovanojimu. Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose „Gubernija“ pripažinta Metų sporto rėmėja.
Sportas | 4 MIN.
0
Gruodžio 11–14 dienomis, Kosove, Prištinos mieste, vyko Europos jaunimo tekvondo čempionatas, į kurį atvyko virš 500 kovotojų iš visos Europos.
Sportas | 2 MIN.
0


Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 10 d. Šeduvos globos namų Polekėlės padalinyje svečiavosi Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojų komanda. Globos namų gyventojams buvo organizuotos šventinės edukacijos, užsimezgė nauja draugystė.
Kultūra | 2 MIN.
0
Gruodžio 16 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų Koncertų salėje pristatyta choreografinė kalėdinė pasaka „Visatos didybė“. Jaunieji Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Impresija“ šokėjai (meno vad. Inga Širvienė) žiūrovams parengė šventinę programą, kurioje susipynė šokis, muzika ir šviesa.Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.
Kultūra | 3 MIN.
0
Šiauliai
Kelmė
Jau ne pirmus metus šiauliečiai, regiono gyventojai ir net žinomi Lietuvos influenceriai šeštadieniais ir sekmadieniais keliauja į gyvenvietę greta Šiaulių. Aukštelkėje veikia bagažinių turgus, kuris čia privilioja tiek pardavėjų ir pirkėjų, kad sunku rasti vietą automobiliui. Viena iš „bagažinturgio“ įkūrėjų yra Gabrielė Nemunytė.
Veidai | 5 MIN.
0
Gruodžio 15 d. vykusiame proginiame susitikime su savivaldybių Socialinės paramos skyrių vadovais, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Jūratė Zailskienė pasveikino bendruomenėms itin svarbų darbą kasdien atliekančius specialistus.
Veidai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Šiauliai
Drąsos kino ir teatro aktorei Eglei Jackaitei tikrai netrūksta, tad nenuostabu, kad ji ryžtasi atviram pokalbiui laidoje „Nuogas pokalbis su Danieliumi Bunkumi“.
Veidai | 4 MIN.
0
Jau ne pirmus metus šiauliečiai, regiono gyventojai ir net žinomi Lietuvos influenceriai šeštadieniais ir sekmadieniais keliauja į gyvenvietę greta Šiaulių. Aukštelkėje veikia bagažinių turgus, kuris čia privilioja tiek pardavėjų ir pirkėjų, kad sunku rasti vietą automobiliui. Viena iš „bagažinturgio“ įkūrėjų yra Gabrielė Nemunytė.
Veidai | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Atlikėja Paulina Paukštaitytė kartu su vienu ryškiausių jaunosios kartos atlikėjų Adomu Vyšniausku pristato naują bendrą kūrinį „Pažįstamas jausmas“.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Horoskopai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Kiekvieni metai moko mus kažko svarbaus – kartais tai pamoka, kurią išmokstame lengvai, o kartais – per iššūkius ir netikėtumus. Žvaigždės siunčia signalus, kurie padeda geriau suprasti, ką svarbiausia įsisavinti per ateinančius 12 mėnesių. Štai kokias pamokas šiemet jūsų Zodiako ženklui buvo paruošusios žvaigždės. Ar ko nors išmokote?
Horoskopai | 3 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Šventiniu laikotarpiu tautiečių širdyse ir lėkštėse silkė užima garbingą vietą. Ji patiekiama su „patalais“, svogūnais, morkomis, grybais ar net razinomis – tikra klasika, be kurios sunku įsivaizduoti Kūčių stalą. Tačiau ši nedidelė, nebrangi ir ištisus metus prieinama žuvis – kur kas daugiau nei mūsų virtuvės pažiba. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad silkė yra itin mėgstama ir kitų tautų virtuvėse, o jos maistinė vertė neretai lenkia net kur kas brangesnes žuvis.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Šventiniam laikotarpiui desertų studijos „Macaroom“ konditerės Giedrė Pečenkienė ir Jovita Morkūnaitė siūlo alternatyvą įprastiems ir visiems jau puikiai pažįstamiems imbieriniams sausainiams. Nors speculoos sausainių pavadinimas skamba neįprastai, tai įdomesnė imbierinių sausainių versija, kurią kiekvienas labai nesudėtingai pasigamins namuose.
Virtuvė | 3 MIN.
0