PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Spalio 3 d. 15:41

„Gėrio sergėtojo“ apdovanojimas įteiktas Ignalinos policijos rėmėjui Vidmantui Spėčiui

Ignalina

Utenos AVPK nuotr.

EtapliusŠaltinis: Utenos AVPK


321926

Šiais metais Ignalinos policijos rėmėjas Vidmantas Spėčius buvo pagerbtas „Gėrio sergėtojo“ apdovanojimu. Šią garbingą nominaciją jam įteikė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, Policijos – Angelų sargų dienos minėjimo, vykusio Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje metu. Šis apdovanojimas skirtas už kilnų poelgį, gelbstint žmogaus gyvybę.

Balandžio 9 d., apie 19 val., policija gavo pranešimą, kad Ignalinos rajone, Didžiasalio sen., Navikų kaime, iš medinio, vieno aukšto namo, rūksta dūmai ir galimai namo viduje yra moteris. Tądien Ignalinos policijos rėmėjas Vidmantas Spėčius tame pačiame kaime ramiai vedžiojo augintinį. Staiga išgirdęs vietinių gyventojų pagalbos prašymus, Vidmantas pasileido bėgti link girdimo šauksmo. Artėdamas prie namo, jis pamatė besiveržiančius tirštus dūmus. „Gaisras, dega, senolė viduje“ – tokius žodžius girdėjo tuomet vyras.

Kaip pats Vidmantas sako, nebuvo kada galvoti, svarstyti ar pasirinkti saugiausią būdą padėti viduje esančiai namo šeimininkei. Drąsius sprendimus vyras priėmė nedvejodamas. Su vietiniu kaimo gyventoju išlaužė dalį namo durų ir, pro tirštus dūmus ropodamas, nušliaužė iki ant grindų gulinčios senolės, ją už kojų ištraukė į lauką. Kol atvyko greitosios medicinos pagalbos medikai, Vidmantas bandė gaivinti moterį ir jai darė dirbtinį kvėpavimą. Deja, bet ir atvykusiems medikams nepavyko atgaivinti 90-metės senolės.

Vidmanto drąsa ir pasiaukojimas tapo pavyzdžiu mums visiems. Policijos bendruomenė nuoširdžiai padėkojo Vidmantui už jo žygdarbį. Tą pačią dieną jis šventė ir savo gimtadienį, todėl buvo nuoširdžiai pasveikintas.

Utenos apskrities policija nuo 2011 metų puoselėja šią gražią tradiciją ir kasmet „Gėrio sergėtojo“ apdovanojimu pagerbia išskirtinius žmones.