PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugpjūčio 5 d. 09:28

Gerinama Kretingos miesto ir rajono gatvių būklė

Kretinga

Kretingos rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Kretingos rajono savivaldybė


312705

Kretingos mieste ir rajone toliau gerinama gatvių būklė – vienose jų atliekami kapitalinio, kitose – paprastojo remonto darbai.

„Statybininkų gatvėje ką tik paklota nauja asfalto danga. Kita mieste numatyta naujai išasfaltuoti gatvė – Sporto, darbus joje pradėsime jau netrukus. Taip pat tęsiami Klaipėdos gatvės ties daugiabučiais namais rekonstrukcijos darbai, šią gatvę planuojama išasfaltuoti per rugpjūčio mėnesį, – apie mieste tvarkomas gatves sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. – Taip pat rugpjūtį turėtume baigti naujai asfaltuoti Nidos gatvės trumpąją atkarpą. Darbai tęsiami ilgesniojoje Nidos gatvės atkarpoje: joje bus ne tik paklota asfalto danga, bet ir įrengti lietaus nuotekų tinklai, automobilių stovėjimo vietos bei kt. Link pabaigos Vytauto gatvės rekonstrukcijos darbai. Eilės laukia Laukų gatvės rekonstrukcija – ateinančią savaitę turėtų būti paskelbtas šios gatvės rekonstrukcijos darbų rangovo parinkimo konkursas.“

Tvarkomos bei asfaltuojamos ir rajono gatvės: naujai išasfaltuota Kalno gatvė Barzdžiuose, Raguvos gatvės atkarpa Raguviškiuose, Vydimanto gatvės atkarpa Vydmantuose, kapitaliniai darbai šiuo metu atliekami Vydmantų Mokyklos gatvėje. Šią savaitę prasidėjo asfaltavimo darbai Leliūnų Dvaro gatvės atkarpoje, rugpjūtį bus asfaltuojama Mokyklos gatvė Kurmaičiuose.

Šiemet dar planuojama naujai išasfaltuoti Kumpikų kaimo Liepų gatvę, Darbėnų miestelio Vidurinę gatvę bei Kūlupėnų Lino gatvės atkarpą.

Pabrėžtina, kad šiame sąraše nėra kelių, kuriuos tvarko AB „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija), visos išvardintos gatvės priklauso Savivaldybei.

Iš valstybės biudžeto Kretingos rajonui, kaip ir visoms kitoms savivaldybėms, kasmet yra skiriama panaši suma – kiek daugiau nei 2 mln. eurų, o iš Savivaldybės biudžeto skiriama lėšų dalis keliams ir gatvėms tvarkyti pastaraisiais metais yra vis didinama: 2022 m. skirta apie 1 mln. eurų, 2023 m. – beveik 3 mln. eurų, 2024 m. – apie 3,7 mln. eurų. Dar beveik 567 tūkst. eurų Vytauto gatvės rekonstrukcijos darbams Savivaldybei šiemet pavyko gauti iš specialios Susisiekimo ministerijos programos. Bendrai Savivaldybei priklausantiems rajono keliams tvarkyti ir prižiūrėti šiemet skirta per 6,3 mln. eurų.


Foto galerija: