Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
ngd3 nuotr.
Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt
Japonijoje ir Kinijoje veikia daugiau į geriausiųjų sąrašą patenkančių restoranų nei kur kitur pasaulyje, remiantis „La Liste“ sąrašu, kuris buvo paskelbtas šią savaitę.
Antrus metus iš eilės geriausiu pasaulyje restoranu buvo pripažintas Paryžiuje veikiantis „Guy Savoy“. Nors prancūziškoji virtuvė dominuoja „La Liste“ sąrašo pirmajame šimtuke, visame tūkstančio restoranų sąraše nepralenkiami yra japonai ir kinai.
„Kinijos nesustabdomas kilimas yra dabar pagrindinė tema“, – sakė prie šio sąrašo sudarymo prisidedantis Jorgas Zipprickas.
„La Liste“ tūkstančio geriausių pasaulio restoranų sąraše yra 138 japonų ir 123 kinų restoranai. „Azijoje yra gerokai daugiau restoranų nei Europoje ir logiška, kad „La Liste“ sąrašas tai atspindi“, – sakė
J. Zipprickas.
„La Liste“ restoranų sąrašą imta prieš trejus metus sudaryti kaip alternatyvą britų leidžiamam Penkiasdešimties geriausių pasaulio restoranų sąrašui. „La Liste“ kūrėjai teigia, kad jis yra „gidų gidas“ ir yra „moksliškesnis ir patikimesnis“. Sąrašas sudaromas, remiantis restoranų įvertinimais jų vadovuose, laikraščiuose ir tinklalapiuose, įskaitant ir „TripAdvisor“.
BNS