REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 7 d. 09:44

Geriausias pasieniečių šuo saugo sieną su Baltarusija Vilniaus rajone

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: VSAT inf.


303872

Geriausias tarnybinis pasieniečių šuo yra VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardoje tarnaujanti ir sieną su Baltarusija Vilniaus rajone sauganti belgų aviganė Heli Marshall Dogs. Jai yra 3-eji. Čempionės šeimininkė yra Lavoriškių užkardos kinologė Diana Džavachidis.

Tai paaiškėjo ketvirtadienį po tris dienas Druskininkuose ir jų apylinkėse vykusio XXIII VSAT tarnybinių šunų meistriškumo čempionato.

Komandinėje įskaitoje triumfavo Vilniaus pasienio rinktinės II komandos atstovai. Ją sudarė čempionė Heli Marshall Dogs su D. Džavachidis ir taip pat Lavoriškių užkardoje tarnaujantys vokiečių aviganis Candy Neturi Ribų su kinologu Karoliu Martišausku.

Geriausias šių metų pasieniečių šuo Heli Marshall Dogs tarnybos metu vykdo pėdsekystės ir žmonių paieškos užduotis. „Ji yra labai atsidavusi savo darbui ir itin imli mokytis naujų dalykų“, – taip savo šunį apibūdina čempionės šeimininkė Diana.

Šis duetas įgijo teisę atstovauti VSAT svarbiausiose užsienyje vyksiančiose varžybose.

Antrą vietą asmeninėje įskaitoje iškovojo Latvijos sienos apsaugos tarnybos atstovai vokiečių aviganė Dzhina Robežas Sargs ir kinologas Edgars Petkuns. Ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio kopė Varėnos pasienio rinktinės I komandos nariai Aleksandro Barausko užkardoje tarnaujantys belgų aviganis Grikis ir kinologas Sigitas Sužiedėlis.

Komandinėje įskaitoje antrą vietą užėmė Latvijos pasieniečių atstovai vokiečių aviganis Cado Robežas Sargs ir jo šeimininkas Vjačeslavs Cirskis bei minėtieji Dzhina Robežas Sargs ir E. Petkuns. Trečią vietą laimėjo Vilniaus pasienio rinktinės I komanda. Tai – vokiečių aviganiai Ilda Saulės Vilkas ir Orin Saulės Vilkas, kurių šeimininkai yra Puškų ir Adutiškio užkardose tarnaujantys Asta Dainytė ir Saulius Razmys. Beje, Orin Saulės Vilkas ir S. Razmys buvo stipriausi tokiame praėjusių metų čempionate.

Svarbiausiame VSAT kinologijos metų renginyje varžėsi nugalėtojais atrankos varžybose savo padaliniuose pripažinti Lietuvos pasieniečių šunys iš Vilniaus, Varėnos, Pagėgių, Pakrančių apsaugos pasienio rinktinių bei VSAT Užsieniečių registracijos centro Pabradėje. Kartu rungėsi ir geriausi Lietuvos policijos bei užsienio valstybių – Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Moldovos – kinologai su savo augintiniais.

Kiekvieną komandą sudarė du pareigūnai su šunimis ir jos vadovas. Keturkojai sugebėjimus demonstravo vietovės apieškos, žmogaus paieškos ir šuns elgsenos rungtyse.

Nugalėtojai pagerbti Druskininkų pramogų aikštėje ketvirtadienį VSAT organizuotoje iškilmingoje čempionato nugalėtojų bei prizininkų apdovanojimo ceremonijoje.

Individualioje įskaitoje pirmą–trečią vietas iškovoję kinologai ir jų šunys apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais ir prizais. Komandos, užėmusios prizines vietas, apdovanotos taurėmis, diplomais ir suvenyrais.

Kurorto Pramogų aikštėje pasieniečiai per čempionato uždarymą surengė VSAT kinologinės veiklos ekspoziciją, pristatė savo profesiją. Ceremonijoje pasirodė ir Lietuvos policijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Susirinkusieji vaišinti pasienietiška koše.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA