PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 5 d. 10:13

Geriausias karo akademijos absolventas – iš Kauno rajono

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


307964

Džiaugiamės galėdami pasveikinti geriausią 2024 m. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventą Igną Vytautą Kargaudą užaugusį Kauno rajone, Ramučiuose!

Ignas Vytautas baigė tarptautinių santykių bakalauro studijas. Per visą savo laiką akademijoje Ignas demonstravo ypatingą lyderystę ir pasižymėjo analitiniu mąstymu. Jis ne tik užėmė skyriaus ir būrio vado pareigas, bet ir vadovavo LKA kariūnų tarnybai bei buvo studentų atstovybės prezidentas.

Jau nuo vaikystės Igną traukė karyba ir istorija – jo kambaryje lentynos buvo užpildytos knygomis apie karines kampanijas ir mūšius. Prieš stodamas į akademiją, Ignas atliko 9 mėnesių tarnybą kariniame dalinyje, kur kadaise tarnavo jo prosenelis, kad geriau suprastų šauktinio kasdienybę. Tai padėjo jam pasirinkti Karo akademiją ir tarptautinių santykių studijas, kurios idealiai atitiko jo interesus.

Pirmojo karininko laipsnio suteikimo ir diplomų įteikimo ceremonijoje Igną sveikino Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas: "Džiaugiamės ir didžiuojamės. Tai ne tik Jūsų asmeninis pasiekimas, tai dovana visai mūsų šaliai. Visai prie pat mūsų vykstantys baisūs įvykiai kasdien primena mums, kokia trapi gali būti laisvė ir taika. Jūs, karininkai, esate tie, kurie stovite tarp karo siaubo ir mūsų ramybės. Jūs esate tie, kurie, nepaisant visų iššūkių, saugos mūsų laisvę ir nepriklausomybę".

Ignui Vytautui buvo įteiktas Kauno rajono mero Valerijaus Makūno sveikinimas ir vardinis laikrodis.

Šįmet Lietuvos karo akademiją baigė 76 kariūnai. Akademijos viršininkas brigados generolas Almantas Leika džiaugėsi, kad šias studijas pasirenka išties motyvuoti ir atsakingi jaunuoliai. Čia jie įgyja dvigubą išsilavinimą – gauna karinį laipsnį ir taip pat diplomą pagal civilinę specialybę.

"Patriotiškumas nėra vien tik meilė savo šaliai. Tai yra pasiryžimas ją ginti, kai to labiausiai reikia. Tai yra drąsa stovėti tvirtai, kai visi kiti pasitraukia. Ir šiandien mes džiaugiamės ir sakome AČIŪ, kad jūs esate pasiruošę būti šia nepalaužiama siena", – sveikindamas visus absolventus sakė P. Visockas