PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2024 m. Birželio 11 d. 18:08

Geriausi 2024 m. sodo traktoriukai: išsami apžvalga

Lietuva

Senukai.lt nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Etaplius


304382

Tiek didelių namų savininkai, tiek gyvenantys nedidelėje kaimo sodyboje nori išpuoselėtos vejos savo sklype. Tam, kad ji visuomet būtų prižiūrėta ir ją pjauti būtų patogu, verta pasidomėti naujausia profesionalia sodo technika. Dalinamės kruopščiai atrinktų geriausių šių metų sodo traktoriukų aprašymais bei patarimais, kaip išsirinkti tobulai vejai skirtus įrenginius.

Geriausi 2024 metų sodo traktoriukai

Jei siekiate, kad jūsų veja atrodytų tobulai, verta pasidomėti sodo traktoriukais. Jų pasiūla ypač didelė, todėl išsirinkti tinkamiausią nėra lengva. Apžvelgsime, į kokius naujausius traktoriukų modelius verta atkreipti dėmesį šiemet:

1. „Alpina AT3 98 HA“

Senukai.lt nuotr.

Sodo traktoriukas „Alpina AT3 98 HA“ veikia efektyviai, yra patogus bei tvirtas. Štai pagrindinės šio įrenginio savybės:

Tikslumas. Šis modelis turi 98 cm pjovimo agregatą, todėl lengvai nupjauna ilgą, net ir seniai pjautą žolę, o tvirta šoninė išmetimo anga pašalina nupjautą žol

Galia. „Alpina“ sodo traktoriukai pasižymi galingais varikliais. Šio modelio išskirtinumas – 432 kubinių centimetrų tūrio variklis, kuris veikia tyliai, tačiau efektyviai

Patogumas. Su pedalu valdomos hidrostatinės transmisijos leidžia sklandžiai pjauti veją. Galėsite lengvai išvengti kliūčių ir keisti važiavimo greičius. Be to, traktoriukas turi du priekinius žibintus, kurie leis patogiai dirbti sode net ir prietemoje.

2. „Alpina AT4 84 HA“

Senukai.lt nuotr.

Patobulinkite savo vejos išvaizdą į pagalbą pasitelkę traktoriuką „Alpina AT4 84 HA“. Tai – itin galingas modelis, kurį patogu naudoti. Kuo pasižymi šis sodo traktoriukas?

Efektyvumas. Šis „Alpina“ modelis turi 84 cm pjovimo agregatą ir didelio našumo variklį. Pasitelkę šį traktoriuką galėsite pamiršti varginantį žolės pjovimą kaitriomis vasaros dienomis – patogiai sėdėdami be vargo nupjausite net 3500 kv. metrų dydžio vejos plotą.

Universalumas. „Alpina AT4 84 HA“ turi net septynis pjovimo aukščio nustatymus, kurie užtikrina kruopščiai prižiūrėtos vejos vaizdą. Nesvarbu, kurį nustatymą pasirinksite, šis traktoriukas sklandžiai prisitaikys prie jūsų poreikių.

Saugumas. „Alpina AT4 84 HA“ įtaisyti priekiniai LED žibintai neeikvoja energijos ir užtikrina saugų darbą sode net ir esant prastam apšvietimui, o papildomi gabaritiniai ratukai negadina vejos posūkių metu.

3. „Northfield SD 108 H“

Senukai.lt nuotr.

Lengvas ir sklandus veikimas yra pagrindinės savybės, kuriomis pasižymi „Northfield“ prekinio ženklo sodo traktoriukai. Tačiau kuo išsiskiria „Northfield SD 108 H“?

Tikslumas. Devynios skirtingos pjovimo aukščio padėtys leis be vargo nupjauti didelius plotus per trumpą laiką, o tvirtas „Stiga ST450“ keturtaktis variklis susidoros net su pačia tankiausia žole.

Sklandumas. Automatinė transmisija užtikrins sklandų pagreitį ir tolygius pavarų perjungimus, suteikdama komfortišką vairavimo patirtį. Jausitės tarsi vairuodami automobilį!

Patvarumas. „Northfield SD 108 H“ pasižymi tvirtais galiniais varomaisiais ir atraminiais ratais, kurie užtikrina didesnį stabilumą ir sukibimą su paviršiumi. Be to, 6 litrų degalų bakas ir 1,4 litro alyvos talpinantis bakas leis ilgą laiką pjauti veją be pertraukos.

4. „AL-KO Easy T15-93.2 HD-A“

Senukai.lt nuotr.

Vienas geriausių būdų prižiūrėti veją – pasitelkti „AL-KO Easy T15-93.2 HD-A“ sodo traktoriuką. Pagrindiniai jo privalumai:

Galia ir našumas. Sodo traktoriuko konstrukciją sudaro galingas keturtaktis benzininis variklis, leidžiantis pasiekti geriausią rezultatą per trumpą laiką.

Tikslumas. Šis modelis turi du patvarius pjovimo peilius ir pjovimo aukščio reguliavimo funkciją, kuri leidžia pjauti net ir aukštą žolę.

Patvarumas. „AL-KO Easy T15-93.2 HD-A“ pasižymi aukštos kokybės konstrukcija. Tvirti galiniai ir atraminiai ratai užtikrina stabilumą ir gerą sukibimą su paviršiumi bet kokiu oru, o aptakus juodas dizainas užtikrina malonią estetiką.

5. „MTD SMART RN 145“

Senukai.lt nuotr.

Originalus dizainas ir akį traukianti raudona spalva – ne vieninteliai „MTD SMART RN 145“ privalumai. Tad kuo dar pasižymi šis sodo traktoriukas?

Efektyvumas. Tvirtas variklis, 9400 W galia ir didelis 547 cm³ darbinis tūris užtikrina patikimą veikimą ir išskirtinius rezultatus kiekvieno vejos pjovimo metu.

Patogumas. Šis modelis – vienas iš didžiausių šio gamintojo sodo traktoriukų, todėl puikiai tinka dideliems plotams iki 4500 kv. metrų pločio nušienauti. Septynių greičių transmisija užtikrina lengvą manevringumą ir tikslų valdymą, o ypač didelės, vejai nekenksmingos padangos sumažina galimą žalą.

Modernumas. Inovatyvios „OCR“ technologijos dėka šis sodo traktoriukas gali pjauti važiuodamas atbulomis, tad taip sutaupoma laiko bei pastangų.

Graži veja: ko dar gali jai prireikti?

Norint, kad veja atrodytų ne tik dailiai, bet ir būtų sveika, būtina investuoti ne tik į sodo traktoriuką, bet ir į kitus sodo technikos prietaisus. Štai keletas jų:

Vejos robotai

Vejos robotai – modernūs prietaisai, kurie inovatyvių jutiklių dėka savarankiškai pjauna žolę. Dėl išmaniųjų navigacijos mechanizmų vejos robotai sklandžiai naviguoja sode, atpažįsta reljefo pokyčius ir išvengia kliūčių. Taip prietaisas užtikrina, jog kiekvienas vejos centimetras bus tolygiai nupjautas.

Kita sodo technika

Norite savo kiemo išvaizdą pakelti į kitą lygį? Tuomet kokybiška sodo technika yra būtina. Jei jūsų sode auga lapuočiai medžiai, apsvarstykite galimybę įsigyti orapūtę bei lapų siurblį. Atėjus pavasariui mėgstate sodinti naujus augalus? Jums pravers kokybiškas karutis. Įsigiję reikiamus sodo pagalbininkus, pasieksite daug geresnių rezultatų savo sode.

Žinoma, kokybiško prietaiso įsigijimas – tik pradžia. Verta pasidomėti vertingomis vejos priežiūros gudrybėmis. Nežinote, kaip prižiūrint veją nedaryti klaidų? Visą naudingą informaciją rasite čia.

Domina geriausi 2024 metų sodo traktoriukai? O gal ieškote modernaus vejos roboto? Internetinėje parduotuvėje senukai.lt jūsų laukia viskas, ko gali prireikti vejos priežiūrai. Užsukite ir įsitikinkite!

Reklama