PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 14 d. 18:25

Genovaitei Žalimienei – nuoširdžiausias ačiū

Plungė

EtapliusŠaltinis: Plungės rajono savivaldybė


304863

Pirmadienį nuoširdžiausias ačiū ištartas šachmatų trenerei Genovaitei Žalimienei – pedagoginiam darbui atidavusi 48 savo gyvenimo metus, jaunųjų šachmatininkų ugdytoja išeina į užtarnautą poilsį. Plungės sporto ir rekreacijos centrui trenerė paskyrė 24 metus – čia dirbo nuo 2000 metų (iki 2013 m. tai buvo Plungės sporto mokykla).

Geovaitei Žalimienei dėkojo Seimo narys Jonas Varkalys, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, Plungės sporto ir rekreacijos centro kolektyvas. Trenerei ne tik padėkota už nuoširdų ilgametį darbą, atsidavimą savo profesijai, ugdytiniams dovanotas žinias, bet ir palinkėta sėkmės naujame gyvenimo etape, leisiančiame daugiau laiko skirti sau ir artimiesiems.

Apie Genovaitę Žalimienę:

Plungės SRC direktorius Alvydas Viršilas Genovaitę Žalimienę apibūdina kaip pareigingą, kompetentingą, atsakingą, pakankamai praktinių įgūdžių ir teorinių žinių turinčią trenerę. Visa tai per 24 metus šachmatų trenerės pareigose ji perteikė ir savo ugdytiniams.

Trenerė ir pati nuolat tobulėjo: 2007 m. jai suteikta šachmatų vyresniojo trenerio kategorija, 2015 m. – Lietuvos sporto trenerio kategorija, 2017 m. ir 2020 m. – pirma kvalifikacinė kategorija, 2022 m. – antra kvalifikacinė kategorija.

Trenerės Genovaitės parengti sportininkai – Lietuvos šachmatų čempionatų dalyviai, prizinių vietų laimėtojai. Daugkartiniai Lietuvos čempionatų prizininkai įvairiose amžiaus grupėse: Rosita Griciūtė, Ieva Žalimaitė, Vaidas Šatkauskas, Gytis Vaičekauskas, Ema Pociutė, Ignas Mačiuitis, Greta Mačiuitytė, Meda Mačiuitytė, Rugilė Meškėnaitė ir daugelis kitų.

Būdami Lietuvos rinktinės sudėtyje, trenerės auklėtiniai dalyvavo ir tarptautiniuose čempionatuose: Ema Pociutė 2014 m. Europos Sąjungos jaunių čempionate (U14) iškovojo antrąją vietą; Rugilė Meškėnaitė ir Rosita Griciūtė 2016 m.dalyvavoPasaulio jaunių šachmatų čempionate; Rosita Griciūtė 2016 m. dalyvavoOdesoje (Ukraina) tarptautiniame jaunių šachmatų mače Lietuva-Ukraina; Agota Kontrimaitė 2019 m. Europos Sąjungos jaunių šachmatų čempionate iškovojo antrąją vietą; Paulius Meškėnas 2017 m. Tarptautinėse vaikų šachmatų varžybose iki 12 m. (Danija) iškovojo pirmąją vietą, Vaidas Meškėnas – ketvirtąją.

Trenerės Genovaitės Žalimienės profesinė kompetencija ir žmogiškosios savybės tapo pavyzdžiu jaunajai kartai. Už nuoširdų darbą ir atsidavimą ruošiant jaunuosius Plungės rajono sportininkus trenerė apdovanota Plungės mero padėkos raštu.


Foto galerija: