PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 1 d. 17:41

Generalinė prokurorė prašo panaikinti Seimo nario A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę

Marijampolė

BNS/Fotobankas nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


312393

Lietuvos Respublikos generalinė prokurorė Nida Grunskienė šiandien kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimą dėl Seimo nario Andriaus Vyšniausko teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Generalinės prokuratūros duomenimis, prašymas pateiktas įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su A. Vyšniausko kadencijos Marijampolės savivaldybėje metu (2019–2023) naudotomis valstybės lėšomis, duomenis.

„Duomenys, užfiksuoti liudytojų apklausų protokoluose, Marijampolės savivaldybės administracijos pateiktuose dokumentuose, bankų, ryšio operatorių, degalinių pateiktose suvestinėse ir kituose šio ikiteisminio tyrimo dokumentuose, leidžia pagrįstai manyti, kad Andrius Vyšniauskas, nuo 2019 m. balandžio 23 d. iki 2020 m. lapkričio 13 d. ėjęs Marijampolės savivaldybės tarybos nario ir Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigas, Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo, kurių pagrindu jam nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2100 Eurų“, – praneša prokuratūra.

Kaip nurodoma pranešime, prašymas dėl Seimo nario asmens neliečiamybės panaikinimo yra nagrinėjimas ir sprendimas dėl to priimamas Seime.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių politikų.

Šiuo metu Specialiųjų tyrimų atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 26 savivaldybių tarybos narių galimai netinkamo lėšų panaudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės, Kaišiadorių rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Prokuratūra skelbė, kad šiuo metu šalies savivaldybėms tarybos nariai bendrai savanoriškai yra grąžinę 765 tūkst. 911 eurų į savivaldybių biudžetus.