PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 13 d. 13:16

Generalinė prokurorė: kol kas A. Vyšniauskas apklaustas nebuvo

Lietuva

Nida Grunskienė ir Anrius Vyšniauskas. ELTA / Dainius Labutis ir Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. Olga Posaškova)

Raminta MajauskaitėŠaltinis: ELTA.LT


313862

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sako, kad kol kas teisėsaugos akiratyje atsidūręs parlamentaras Andrius Vyšniauskas apklaustas nebuvo.

„Negaliu detalizuoti, kadangi ikiteisminis tyrimas dar vyksta. (...) Ponas Vyšniauskas nebuvo apklaustas“, – antradienį žurnalistams Seime nurodė Nida Grunskienė.

„Jeigu Seimas priims sprendimą ir leis patraukti Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn, tokiu atveju jam bus pareikštas įtarimas, įteiktas pranešimas apie įtarimą ir atlikta jo apklausa“, – sakė ji, neatskleisdama, ar bus vykdomos kratos.

Kaip antradienį Seimo nariams teigė generalinė prokurorė, siekdamas gauti lėšas už kitų asmenų patirtas išlaidas A. Vyšniauskas, būdamas Marijampolės savivaldybės tarybos nariu, galėjo suklastoti 19 dokumentų.

„Kalbama ir apie degalų čekius, ir mobiliojo ryšio paslaugas“, – žurnalistams nurodė N. Grunskienė.

ELTA primena, kad generalinė prokurorė N. Grunskienė rugpjūčio pradžioje kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra praneša, kad prašoma naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019-2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyįniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

Antradienį N. Grunskienė teigė, kad yra fiksuota 19 atvejų, kai galimai buvo suklastoti dokumentai apie A. Vyšniausko savivaldybės tarybos nario veiklai skirtų lėšų panaudojimą.