PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 14 d. 14:46

Gedulo ir vilties dieną susitikta su tremtiniais

Akmenė

Akm

EtapliusŠaltinis: Akmenės rajono savivaldybė


304816

Šiandien, minint Gedulo ir vilties dieną, Akmenės rajono savivaldybėje įvyko susitikimas su tremtiniais, kurie dalijosi savo skaudžiais, tačiau svarbiais prisiminimais. Ši data Lietuvoje yra itin reikšminga, nes ji primena tragiškus įvykius, kai tūkstančiai lietuvių buvo priverstinai ištremti į atokiausias Sovietų Sąjungos vietas.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas savo kalboje pabrėžė istorinės atminties svarbą ir paragino nepamiršti skaudžių praeities įvykių, kurie formavo mūsų tautos tapatybę. Susitikime dalyvavę tremtiniai atvirai dalijosi savo išgyvenimais. Jie pasakojo apie sunkias darbo ir gyvenimo sąlygas, apie netektis ir išsiskyrimus su šeima bei draugais. Tačiau kartu buvo prisimintos ir vilties akimirkos, stiprybė ir noras grįžti į tėvynę, kuris padėjo išgyventi sudėtingiausias gyvenimo akimirkas.

Gedulo ir vilties diena yra proga ne tik prisiminti praeitį, bet ir sustiprinti bendruomenės ryšius, puoselėti pagarbą tiems, kurie išgyveno sunkius istorijos laikotarpius, ir pasimokyti iš jų stiprybės bei vilties.