PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 14 d. 15:56

Gedulo ir vilties diena: pagerbiame ištremtuosius ir jų likimus

Šakiai

Šakių rajono savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


304842

Šiandien Lietuvoje minime Gedulo ir vilties dieną, prisimindami tuos, kurie buvo ištremti į Rusijos platybes ir tuos, kurių likimai iki šiol nežinomi. Tai diena, kai visos šalies gyventojai susiburia pagerbti savo tautiečių, kurie masinių trėmimų metu buvo priversti palikti savo namus.

Atminties ceremonijos metu įžanginį žodį tarė Šakių rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius, Seimo narė Irena Haase bei vicemeras Darius Jakavičius. Jie padėkojo visiems susirinkusiems ir priminė ne tik ištremtųjų kraštiečių skausmą ir netektis, tačiau ir nepalaužiamą viltį, kuri visada gyveno tremtinių širdyse ir kaip svarbu branginti tai, ką turime.

Šiandien nuo 12 iki 17 valandos prie Šakių rajono savivaldybės administracijos pastato skaitomos ištremtųjų pavardės. Tai tylus, bet iškalbingas priminimas apie tūkstančius žmonių, kurie buvo atskirti nuo savo šeimų ir tėvynės. Dar galite prisijungti prie šios akcijos ir savo dalyvavimu pagerbti tuos, kurių likimas liko Rusijos platybėse, o nuo 16 valandos galite prisijungti prie ištremtųjų pavardžių skaitymo.

Gedulo ir vilties diena – tai mūsų bendras liudijimas apie ištremtųjų patirtas kančias ir neišsipildžiusias viltis. Tai diena, kai susimąstome apie mūsų tautos istoriją ir kartu stipriname ryžtą saugoti laisvę ir nepriklausomybę, kad tokios tragedijos niekada nebepasikartotų.


Foto galerija: