PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 13 d. 14:21

Per Izraelio smūgį žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 71

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


309291

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per smūgį pietinėje Gazos Ruožo dalyje esančioje Mavasio pabėgėlių stovykloje žuvo mažiausiai 71 žmogus, o dar 289 buvo sužeisti.

Anksčiau skelbta apie mažiausiai 20 žuvusiųjų.

Sužeistieji greitosios pagalbos automobiliais buvo vežami į Nasero ligoninę Kan Junise, Kuveito lauko ligoninę Rafoje ir kitas netoliese esančias ligonines.

Izraelis nurodė tiriantis incidentą.

Gazos Ruožo ministerija išpuolį pasmerkė, pavadinusi jį „žiauriomis žudynėmis“.

Netoli Kan Juniso miesto esanti Mavasio stovykla buvo nurodyta kaip viena iš saugių zonų, kai Izraelis liepė civiliams evakuotis iš kitų Gazos Ruožo dalių.

Jungtinių Tautų agentūra palestiniečiams remti (UNRWA) apskaičiavo, kad šiuo metu visame Mavasio rajone gali būti iki 1,5 mln. žmonių.

Minimas smūgis buvo surengtas 281-ąją Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože dieną.

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos šeštadienio duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 443 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.