PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 13 d. 12:57

Per Izraelio smūgį pabėgėlių stovykloje žuvo mažiausiai 20 žmonių

Pasaulis

Žvakės. Pixabay.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


309284

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per smūgį pietinėje Gazos Ruožo dalyje esančioje „al Mawasi“ pabėgėlių stovykloje žuvo mažiausiai 20 žmonių ir dar daugiau kaip 90 buvo sužeisti.

Ministerija išpuolį pasmerkė, pavadinusi jį „žiauriomis žudynėmis“. Po to ji paskelbė aukų skaičių ir nurodė, kad sužeistieji buvo nugabenti į Nasero ligoninę netoliese esančiame Kan Junise.

Civilinės saugos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas sakė, kad dėl Izraelio pajėgų apšaudymo daugelio nukentėjusiųjų pasiekti dar nepavyko.

„Gatvėse, po griuvėsiais ir aplink perkeltųjų asmenų palapines vis dar yra daugybė kankinių kūnų, kurių neįmanoma pasiekti dėl intensyvaus okupantų [Izraelio kariuomenės] apšaudymo, taikantis į vietas ir palapines Kan Juniso „al Mawasi“ teritorijoje“, – nurodė jis.

Šis smūgis buvo surengtas 281-ąją karo, prasidėjusio po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolių prieš Izraelį, dieną.

Karas kilo po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

Be to, „Hamas“ kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 116 tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42, kaip teigia kariuomenė, žuvusius įkaitus.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 345 žmonės, taip pat daugiausia civiliai.