PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 10 d. 19:53

Gazos Ruožo ministerija: per Izraelio smūgį humanitarinėje zonoje žuvo 19 žmonių

Pasaulis

Gazos Ruožas. EPA-ELTA nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


317821

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad per Izraelio smūgį humanitarinėje zonoje žuvo mažiausiai 19 žmonių, nors anksčiau civilinės gynybos agentūra nurodė 40 žuvusiųjų.

„Devyniolika kankinių buvo nugabenti į ligonines, o daugiau kaip 60 žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Smūgis suduotas al Mavasiui Gazos Ruožo pietinės dalies pagrindiniame mieste Kan Junise. Šį rajoną Izraelio kariuomenė karo pradžioje paskelbė saugia zona; ten palapinėse prisiglaudė dešimtys tūkstančių palestiniečių, turėjusių palikti savo namus kitur.

Izraelio kariuomenės pareiškime sakoma, kad iš jos orlaivių „smogta reikšmingiems „Hamas“ teroristams, veikusiems vadovavimo ir kontrolės centre (...) Humanitariniame rajone Kan Junise“.

„Hamas“ antradienį pareiškė, jog teiginys, kad jos kovotojų buvo smūgio vietoje, yra melas

Per spalį po beprecedenčio „Hamas“ išpuolio kilusį karą Izraelis ne kartą kaltino šią palestiniečių organizaciją naudojantis civiliais kaip gyvaisiais skydais. Grupuotė tai neigia.