PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 4 d. 18:20

Gazos Ruožo agentūra: Izraelio smūgiai dviem mokykloms nusinešė 25 gyvybes

Pasaulis

Žvakė / Unsplash

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


312661

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad sekmadienį Izraelio smūgiai dviem Gazos miesto mokykloms nusinešė mažiausiai 25 žmonių gyvybes.

„Po Izraelio smūgio į Hassano Salameh (Hasano Salamės) ir Al Nasro mokyklas Gazos mieste 25 žuvusiųjų, daugiausia vaikų ir moterų kūnai ir 50 sužeistųjų, taip pat daugiausia vaikų ir moterų, buvo nugabenti į ligoninę“, – naujienų agentūrai AFP sakė civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas.

Izraelio kariuomenė patvirtino, kad tokių smūgių būta.

Izraelio kariuomenė ne kartą kaltino „Hamas“, kad ji naudoja civilinius objektus kaip vadovavimo ir kontrolės centrus arba savo vadų ir kovotojų slėptuves. Palestiniečių kovotojų grupuotė kaltinimus neigia.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją užpuolė Izraelį. Per tą išpuolį, oficialiais Izraelio duomenimis pagrįstais AFP skaičiavimais, žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai.

Kovotojai taip pat paėmė į nelaisvę 251 žmogų, iš kurių 111 vis dar laikomi įkaitais Gazos Ruože, įskaitant 39, kurie, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinę kampaniją žuvo mažiausiai 39 583 žmonės.