PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 10 d. 09:41

Gazos civilinės gynybos agentūra: per Izraelio smūgį mokyklai žuvo nuo 90 iki 100 žmonių

Pasaulis

Gazos civilinės gynybos agentūra: per Izraelio smūgį mokyklai žuvo nuo 90 iki 100 žmonių / Scanpix nuotr.

BNS.LTŠaltinis: BNS.LT


313506

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra šeštadienį pranešė, kad per Izraelio smūgį vienai Gazos miesto mokyklai žuvusiųjų skaičius išaugo iki 90–100.

„Šiuo metu žuvusiųjų yra nuo 90 iki 100, dar dešimtys sužeistųjų. Trys Izraelio raketos pataikė į mokyklą, kurioje glaudėsi perkeltieji palestiniečiai“, – naujienų agentūrai AFP sakė agentūros atstovas Mahmudas Bassalas (Mahmudas Basalas). Gazos Ruožo vyriausybinės žiniasklaidos biuras teigė, kad per smūgį žuvo daugiau kaip 100 žmonių.

Izraelio kariuomenė teigė smogusi „Hamas“ vadovavimo ir kontrolės centrui, kuris, kaip nurodoma, buvo įsikūręs mokykloje „Al Tabi'een“ Daradžo rajone.

„Buvo imtasi daugybės priemonių, kad būtų sumažinta rizika nukentėti civiliams gyventojams, įskaitant tiksliojo valdymo šaudmenų naudojimą, stebėjimą iš oro ir žvalgybos informaciją“, – sakoma pareiškime.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“ teigė, kad smūgis buvo suduotas per aušros maldą.

Gazos Ruože veikiančios „Hamas“ vyriausybinės žiniasklaidos tarnybos vadovas Ismailas al Thawabta (Ismailas Tavabta) AFP sakė, kad per šį smūgį „žuvo daugiau kaip 100 kankinių ir buvo sužeista dešimtys [žmonių], kurių dauguma yra sunkios ir kritinės būklės“.

„Hamas“ vyriausybinės žiniasklaidos šaltiniai teigė, kad mokykloje glaudėsi apie 250 žmonių, maždaug pusė iš jų – moterys ir vaikai.