Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Į miestus grįžęs ruduo lepina daržovių derliumi. Tik ir girdime moterų klausimus, ką gaminti iš cukinijos, pomidorų, moliūgų. Kai gardi moliūgų sriuba jau išragauta, galime išsikepti minkštučių moliūgų keksiukų!
Keksiukams reikės:
4 kiaušinių;
1 stiklinės cukraus;
1,5 stiklinės miltų;
450 gramų moliūgo;
50-100 ml aliejaus (priklauso nuo jūsų turimo moliūgo "sultingumo");
3 šaukštelių kepimo miltelių;
1 šaukštelio cinamono;
1 šaukštelio druskos;
100 gramų šokolado.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius, cukrų, moliūgą ir aliejų. Kitame dubenyje maišome miltus, sodą ar kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Jei keksiukus ruošiate šventei, įsitikinkite, ar visi mėgsta cinamoną, nes šis prieskonis erzina daugelį mano pažįstamų, todėl gamindama jiems cinamono šiukštu nenaudoju. Beriame sausus ingredientus į moliūgų masę ir gerai išmaišome. Suberiame šokolado gabalėlius (skaniausia naudoti juodąjį šokoladą).
Šaukštu dėliojame tešlą į aliejumi išteptas keksiukų formeles. Tešla turi užimti tris ketvirtadalius formelės, tada gražiai iškils. Kepame 15-20 minučių įkaitintoje (175 laipsnių) orkaitėje.
Geriausia keksus imti iš formelių šiek tiek atvėsusius, tada jie nesuirs. Laukdamos galite pasigaminti glaistą, pasiruošti pabarstukų. Moliūgų keksiukams puikiai tinka gaivus citrininis glaistas ir smulkinti riešutai. Šokoladinis glaistas tokiam skanumynui šiek tiek per „sunkus“, dingsta visas jų gaivumas. Žinoma, galima ragauti ir keksiukus "grynuolius".
Citrininis glaistas:
200 gramų cukraus pudros;
3 šaukštai vandens;
2 šaukštai citrinų sulčių.
Glaistui šiltą vandenį išmaišyti su cukraus pudra ir citrinų sultimis iki košelės masės (jei reikia, dėkite dar šiek tiek cukraus pudros ar vandens).
Skanaus!
img-2706.JPG