PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugsėjo 1 d. 13:10

Gatvės menas plinta už miesto ribų. Balsupių tikslas – neatsilikti nuo Marijampolės

Marijampolė

I. Villari nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: mmm.lt


316410

Balsupių kaimo bendruomenė jau antrus metus vykdo spalvingą projektą „Kapsuko kelionė“.

Projektas yra tęstinis, kadangi pradėjome nuo ryškių spalvų Jaunimo sostinės renginių proga 2023 m. Šiemet nusprendėme tęsti, nes žmonės buvo patenkinti, kad visgi pastatas tapo ryškesnis, matomesnis ir gražesnis. O ir šiaip, nenorime gatvės menu nusileisti miestui. Tad pasisekimas ir palaikymas vedė į priekį tęsti spalvotas idėjas.

Bendruomenė šia idėja patikėjo, nes ji turi mintį ir, kai nusidažė visa siena, kaimo žmonės su didžiule nuostaba ir džiaugsmu priėmė šį projekto sprendimą, kadangi yra dažoma kita fasado pusė su stogo kraigu, matomu atvažiuojant nuo kapinių pusės. Tai yra labiausiai nuo kelio matoma bendruomenės namų pastato dalis. Būtent ant šio pastato toliau ir tęsiasi mūsų idėjos.

Draugystę ir bendradarbiavimą taip pat toliau puoselėjame su menininke Erlanda Matusevičiene, kuri yra pirmojo projekto piešinio koordinatorė. Jos kruopštus darbas ir piešinių kokybė leidžia ja toliau pasitikėti, nes tai yra profesionalė iš didžiosios raidės. Erlanda puikiai jaučia spalvas, erdvę bei pačią sieną, tad jos rankų ir fantazijos dėka gimsta tikri šedevrai.

Kadangi šiais metais Marijampolė mini savo vardo 35-erių metų susigrąžinimo jubiliejų, nusprendėme ir savo projektą dedikuoti šiai sukakčiai. Gimsta piešinys, atspindintis visą vardo grįžimo simboliką, susijusią ir su svarbiais Balsupių akcentais. Pačią simboliką paaiškinsime projekto pristatymo metu, tad kviečiame visus rugsėjo 15 d. (sekmadienį) 14 val. į pristatymo renginį.

Patį piešinį kuruoja ir piešia pati Erlanda Matusevičienė, tačiau prisidėjo ir mūsų vasaros stovyklos vaikai. Na, o aukščiausias vietas padėjo išpiešti kaimo vyrukai (stropiausias – Paulius Žiemys).

Projekto partneriai – Tautkaičių kaimo bendruomenė – labiausiai prisidės prie projekto pristatymo renginio organizacinių dalykų, nes dėl piešinio sudėtingumo teko perskirstyti darbus kitaip.

Piešinio vertė – 800 eurų, o apskritai viso projekto – 880 eurų, kurie buvo skirti iš Marijampolės savivaldybės biudžeto lėšų. Esame labai dėkingi savivaldybei, kad patikėjo gatvės menu Balsupiuose.

Jeigu savivaldybė tikės mūsų idėjomis, su Erlanda planuosime išpiešti visą pastatą, nes turime dar daug idėjų. O ir pati bendruomenė į tai žiūri tikrai pozityviai.

Kviečiame visus atvykti, savomis akimis pamatyti, kad ir kaime žmonės gali kurti meną, ir čia gali gimti grožis.

Irma Villari

Balsupių kaimo bendruomenės pirmininkė

Autorės nuotr.