Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Į karališką puotą su kavos ir pyrago rinkiniu „Karalių pasakos“ sukvies „Centro Šokoladinė“.
TICAS ŠiauliųŠaltinis: Etaplius.lt
Šiaulių turizmo informacijos centro organizuojamos „Kelionių ir saldumynų Kalėdos“ šiemet bus kaip niekad gardžios ir saldžios. Gruodžio 1 -10 dienomis kartu su tradiciniu renginiu startuosianti gastronominė iniciatyva „GastroTURAS“ pakvies į Šiaulių miesto kavines ir restoranus paskanauti šefų šedevrų.
13 Šiaulių kavinių ir restoranų kurs ne tik pagrindinius patiekalus, bet ir desertus ir emocijas, suteikiančias gyvenimui skanesnių spalvų. Aromatų ir skonių patirtį bus galima patirti gastropube „Black Bar“ skanaujant šokoladinio pyrago su uogomis ir prancūziškais vaniliniais ledais. Į karališką puotą su kavos ir pyrago rinkiniu „Karalių pasakos“ sukvies „Centro Šokoladinė“, „Presto“ arbatinėje virs tikras sniego mūšis lėkštėje – čia bus siūlomas desertas „Karštoji sniego gniūžtė“.
„Valerijono“ vaistinės arbatinė žadins skonio jusles, sekdama „Marcipano legendą“, kavinė-baras „Morganas“ to paties vardo obuolių pyragu su ledais ir trintomis braškėmis. Kavinė „Savynė“ pasiūlys paskanauti „Širdelių sniege“, - tikrų belgiškų vaflių, „Arkos“, - kepto obuolio, įdaryto džiovintomis slyvomis, riešutais ir medumi, restoranas „Aveniu Brasserie“, - pagal Madam Bea receptą kurto sūrio pyrago su šviežiomis uogomis ir šokoladu, kavinė „Varpas 154“ – šokoladinio sūrio pyrago su vaniliniu padažu ir spanguolėmis, desertinę staigmeną bus paruošęs „Čin Čin“, kaimiškos muzikos klubas smuklė „Juonė Pastuogė“ lankytojus pasitiks su čirvinių blynų patalais ir apelsinų arbata, restoranas „Sakura Lounge“ – su kreminiu likeriu pagardintu karštu šokoladu, „Gedimino pica“ vilios desertiniais blyneliais su „Nutella“, ledais ir karamele.
Visi „GastroTURO“ dalyvių desertai yra rankų darbo - nuo įdaro iki paskutinio trupinio.