PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 30 d. 14:59

„Garsų pasaulį“ pripažinus nepatikima įmone, VMI nutraukė banderolių užsakymus šiai bendrovei

Lietuva

Banderolės. Vdtat.gov.lt / Pixabay.com nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


321247

Valstybės saugumo departamentui (VSD) pripažinus „Garsų pasaulis“ nepatikima įmone, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) nutraukė banderolių užsakymus šiai bendrovei. Kaip praneša VMI, šiuo metu pradėtos derybos su Lenkijos valstybine saugiųjų dokumentų gamintoja dėl banderolių gamybos Lietuvai, siekiant pakeisti dabartinį gamintoją skubos tvarka.

„Privalome užtikrinti, kad akcizinių prekių – tabako ir alkoholio gamintojai, prekybininkai bei importuotojai būtų laiku aprūpinti banderolėmis, kad šių prekių tiekimas rinkai nesustotų ir būtų išlaikytas produktų atsekamumas bei saugumas. Šiandien susitikome su verslo atstovais, pristatėme VMI veiksmus, kurių ėmėmės, kad išvengtume trikdžių verslui ir užtikrintume rinkos stabilumą“, – sako VMI vadovės pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Nors alkoholio banderolių atsargų VMI turi daugiau kaip mėnesiui, o tabako – dviem mėnesiams, kol vyksta derybos su nauju banderolių gamintoju, VMI kreipėsi į VSD Paslapčių apsaugos koordinavimo komisiją, kad pastaroji atsižvelgdama į iki šių metų pabaigos likusį sutarties su „Garsų pasaulis“ galiojimo terminą, į tai, jog banderolių kokybės trūkumų nenustatyta bei įvertinusi neigiamas sutarties su banderolių gamintoju nutraukimo pasekmes verslui ir valstybei, leistų ją pabaigti.

A. Klerauskas pažymi, jog glaudų dialogą su verslo atstovais VMI palaikys ir toliau, teikdama visą naujausią informaciją apie situacijos eigą.