Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
pixabay.com nuotr.
Reporteris Gargždų BangaŠaltinis: Etaplius.lt
Gargždų atviro jaunimo centro jaunuoliai dalyvaudami projekte „Jaunimo šturmas“ du kartus per mėnesį gamina pagal receptus pasirinktus patiekalus. Šįkart jie nusprendė pasmaližiauti ir su „Bangos“ skaitytojais pasidalinti sausainių receptu.
„Praeitais metais turėjome sveikuoliškų kokteilių barą, vėliau kilo mintis imtis ir maisto gaminimo pagal pasirinktus receptus“, – aiškino centro darbuotoja Edita Vyšniauskė. Pasak jos, virtuvėje meistriškumo įgūdžiai formavosi ne iš karto, dabar jaunuoliai jau padeda vienas kitam, pasiskirsto darbus, o po visko susitvarko. Kai kurie pasakoja, kad patys bando gaminti ir namie.
Jaunimas per mėnesį gamina du patiekalus, vienas iš jų paprastai būna saldus. Artimiausiu metu nuspręsta kepti spurgas ir lazaniją.
Ateityje Atviras jaunimo centras planuoja bendradarbiauti su „Maisto banku“, galbūt pavyktų susitarti dėl produktų tiekimo.
Sausainiai
Reikia 2,5 stiklinės avižinių dribsnių, 240 g sviesto, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės rudojo cukraus, 2 vnt. kiaušinių, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 2 stiklinių miltų, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 350 g šokolado.
Sviestą gerai išsukite su abiejų rūšių cukrumi, sudėkite kiaušinius ir vanilės ekstraktą, suberkite miltus, avižinius dribsnius, druską, kepimo miltelius, susmulkintą šokoladą ir viską gerai išmaišykite bei išminkykite rankomis.
Iš tešlos formuokite rutuliukus, dėkite ant skardos ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių.