Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
© Socialiniai tinklai
Reporteris LinaŠaltinis: Etaplius.lt
Siūlome paįvairinti įprastą vištienos sriubą kukurūzais ir kiaušiniais.
Reikės:
500 g vištienos šlaunelių
2–2,5 litrų vandens
100 g morkų
100 g svogūnų
250 g bulvių
1 indelio konservuotų kukurūzų
3 kiaušinių
kelių krapų šakelių
druskos, pipirų pagal skonį
0,5 šaukštelio ciberžolės
aliejaus kepimui
Gaminimo būdas
Vandenyje išvirkite vištienos šlauneles. Ištraukite mėsą iš sultinio, atskirkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Vėl sudėkite į sultinį.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi porą minučių vartydami pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus, nuskustas ir mažais kubeliais supjaustytas morkas ir bulves.
Pakepintas daržoves suberkite į sultinį, sudėkite nuvarvintus kukurūzus, pabarstykite druska, pipirais, ciberžole ir virkite ant vidutinės ugnies 10–15 minučių.
Kiaušinius išplakite šakute mažame dubenėlyje ir, nuolat maišydami, pamažu supilkite į sriubą. Pavirkite 5 minutes.
Supilstę į lėkštes užberkite kapotų krapų.
Skanaus!
alfalt-logo-skaidrus.png