Gaminame lauke: krevečių iešmeliai

Lietuva
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Orams vis šylant siūlau jums daugiau laiko praleisti lauke. Aišku, aš ir lauke neapsieinu be maisto gaminimo. Šiandien jums papasakosiu apie krevečių iešmelius, kurie kitą dieną gali virsti ir gardžiomis salotomis.

500 gramų krevečių atšildome arba paimame šviežias. Aš užspaudžiu 1/4 sultingos citrinos sulčių ir kiek palaikau.

Tada spaudžiu 2 skilteles česnako, dedu gerokai patrintų petražolių šakelę su baziliko lapeliu. Barstau citrininių pipirų ir galiausiai pilu alyvuogių aliejaus.

Dviem šaukštais apmaišau ir palieku pusvalandukui marinuotis. Maunu ant medinių iešmelių ir kepu ant grilio arba keptuvėje. Orkaitėje man ne taip patinka, nes išdžiūsta.

Kitą dieną, jei lieka, darausi salotėles. Su daug lapų, pomidoru, agurku, tinka ir avokadas, įvairios sėklos. Galima šlakstyti citrina. Be jokios druskos, bet labai skanu!