Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Šis šaltas desertas ne tik puikiai atgaivina karštomis dienomis, bet ir yra tikrai naudingas sveikatai. Galėsite mėgautis nė kiek nesigrauždami!
Reikės: 200 g juodųjų serbentų, 1 citrinos sulčių, 2 kiaušinių, 300 ml grietinėlės (30 proc.). 2 šaukštų cukraus, 4 šaukštų cukraus pudros, kapotų ledukų.
Gaminimo būdas
Serbentus sutrinkite elektriniu trintuvu. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus supilkite į ugniai atsparų indelį ir išplakite su cukraus pudra. Įstatykite indelį į puodą su vandeniu ir nuolat plakdami šluotele, kaitinkite 5 minutes.
Puodą nukelkite nuo ugnies. Baltymus supilkite į dubenėlį su kapotais ledukais ir plakite, kol baltymai sutirštės. Atšaldykite.
Ištrinkite kiaušinių trynius su cukrumi iki putų. Suplakite grietinėlę elektriniu plaktuvu iki putų, įmaišykite baltymus, trynius ir serbentų tyrę. Kruopščiai išmaišykite silikonine mentele iš apačios į viršų.
Supilstykite parfė į taures ir palaikykite 5 valandas šaldiklyje.