PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 24 d. 18:15

Gaisras Kauno jachtklube: atvira liepsna degė kateris, nukentėjo 6 žmonės

Kaunas

Gaisras / Scanpix

EtapliusŠaltinis: ELTA


315290

Šeštadienio popietę Kauno „Žalgirio“ jachtklubo teritorijoje kilo gaisras, nukentėjo 4 asmenys, skelbia „Kas vyksta Kaune“.

Portalui Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis pareigūnas patvirtino, kad teritorijoje užsidegė kateris. Atvykus ugniagesiams, jis degė atvira liepsna.

Pirminiais duomenimis, pranešta apie 4 nukentėjusius asmenis.

Vėliau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas nurodė, kad tarp nukentėjusių asmenų galimai yra dvi merginos. Pirminiais duomenimis, jos apdegė kojas.

Kaip sekmadienio rytą nurodė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), pranešimas apie įvykį gautas 14.58 val. Teigta, kad dega laivas, girdėjosi sprogimas, 1 žmogus įšoko į vandenį.

Atvykus ugniagesiams, 30 metrų nuo kranto Jachtklubo įlankoje atvira liepsna degė kateris. Išdegė katerio vidus, viduje buvę žmonių daiktai.

Kateriu plaukė 6 žmonės (1 vyras, 5 merginos), visi įšoko į vandenį, žmones išgelbėjo šalia plaukioję žmonės, išplukdė į krantą.

Visi asmenys apdegė veidus, įvairias kūno dalis, po medikų apžiūros išvežti į gydymo įstaigą.

Katerio savininko teigimu, bandant užvesti variklį, pasigirdo stiprus sprogimas variklio skyriuje, dėl to kateris užsidegė.