PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 18 d. 09:51

Gabių ir talentingų Lazdijų rajono mokinių apdovanojimai: už įspūdingus pasiekimus skirtos premijos

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


310122

Trečiadienį, liepos 17 dieną savivaldybės salėje vyko gabių ir talentingų mokinių apdovanojimai, pasižymėjusių išskirtiniais pasiekimais įvairiose mokymosi srityse.

Piniginės premijos – piniginiai apdovanojimai – skiriami iš Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto abiturientams, valstybinį brandos egzaminą (vieną arba kelis) išlaikiusiems 100 balų – 1000 eurų už kiekvieną šimtuką. Taip pat skirti 300 eurų vertės elektroninių prekių parduotuvės „Topo Centras" kuponai mokiniams, kurių mokymosi metinis pažymių vidurkis – 10 ir kurie yra ne mažiau kaip 2 rajoninių arba respublikinių olimpiadų pirmų vietų laimėtojai.

Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė džiaugėsi mokinių pasiekimais. Dėkojo jiems už atsakingą darbą, susitelkimą, pasiektus rezultatus ir rajono vardo garsinimą.

Pasidžiaukime visi kartu mūsų gabiausiais:

  • Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokinė Miglė Jarmalaitė. Ji – šskirtinė mokinė, kurios akademiniai pasiekimai yra verti pagyrimo. Ji ne tik puikiai mokosi (vien 10 pusmečių ir metinių įvertinimai nuo 5 klasės), bet ir nuolat dalyvauja įvairiuose konkursuose bei olimpiadose, kuriose užima aukščiausias vietas. Šiais mokslo metais Miglė dalyvavo gamtos mokslų olimpiadoje, anglų kalbos „Best in English“, kariuomenės, jaunųjų matematikų, IT iššūkio konkursuose, „Atliekų kultūros“ bei IT egzaminuose taip pat lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje. Na, o prizines vietas Miglė užėmė dalyvaudama rajoninėse fizikos, chemijos, biologijos, informatikos, matematikos olimpiadose taip pat jaunųjų filologų (prozos sekcijoje) konkurse, kur užėmė I–ąsias vietas. Matematikos bei jaunųjų filologų – buvo pakviesta ir į respublikinius etapus, kuriuose įgijo daug naujų žinių bei patirties. Taip pat Miglė dalyvavo ir tarptautiniuose anglų kalbos bei matematikos“ Kengūros“ konkursuose. Čia taip pat Miglė pasiekė puikių rezultatų: anglų kalbos pelnė „Auksinės Kengūros“ diplomą, o matematikos „Kengūroje“ – užėmė I vietą savivaldybėje. Miglė pasižymi ne tik puikiu žinių bagažu, bet ir stipria motyvacija bei darbštumu. Jos siekis tobulėti ir gilinti žinias įvairiose srityse padeda jai pasiekti įspūdingų rezultatų. Be to, Miglė yra pareiginga ir visuomet pasirengusi padėti savo bendraklasiams. Jos pavyzdys įkvepia kitus mokinius siekti aukščiausių tikslų.
  • Joris Jackūnas – Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokinys, kuris nuo pat 5 klasės yra žingeidus, daug skaito ne tik grožinę, bet ir mokslinę Mokyklos literatūrą, pasižymi originaliu mąstymu. Moksleivis yra aktyvus klasės bendruomenės narys, visada turi originalių idėjų, yra buvęs klasė seniūnas. Joris visada turi savo nuomonę, nebijo ją pristatyti klasės bendruomenei, geba argumentuotai ją apginti. Domisi mokslo pasiekimais, apie tai, ką sužinojo, noriai dalijasi su bendraklasiais, kviečia diskutuoti. Joris Lazdijų Meno mokykloje lanko gitaros pamokas, Sporto centre – kūno rengybos užsiėmimus. Dalyvauja įvairiuose Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos renginiuose, pilietiškumą ugdančiose veiklose, rašė Nacionalinį diktantą. Nuo pat 5 klasės moksleivis dalyvauja įvairiose mokyklinėse bei rajoninėse olimpiadose, ne kartą yra tapęs jų nugalėtoju. 2023–2024 m.m Joris Lietuvos mokinių matematikos bei fizikos rajoninėse olimpiadose laimėjo I vietas.
  • Aleksas Sukackas – Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos 6 a klasės mokinys. Aleksas mokosi puikiai, dalyvauja mokyklinėse ir rajoninėse olimpiadose, konkursuose, yra aktyvus klasės bendruomenės narys, etnokultūros puoselėtojas. Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurse „Sidabro vainikėlis“ Aleksas tapo nugalėtoju ir laimėjo pagrindinį prizą, jo šiaudinis sodas atrinktas dalyvauti dainų šventės parodoje „Iš šerdies“. Lietuvos moksleivių etninės kultūros olimpiadoje laimėjo I–ąją vietą Dzūkijos regiono etape. Aleksas aktyviai dalyvauja rajono etnokultūriniuose renginiuose, padeda vesti ir pats veda šiaudinių sodų, eglutės žaisliukų edukacijas, mokymus. Taip pat yra vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Bitelė“ bei meninės raiškos studijos „Macinga“ narys, lanko meno mokyklą ir robotikos būrelį mokykloje.
  • Dar vienas puikus Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokinys – Joris Strašinskas. Joris mokosi tik dešimtukais, pareigingai lanko gimnaziją, yra pavyzdingo elgesio mokinys. Joris aktyvus per pamokas, noriai dalyvauja įvairiose ugdymo veiklose (pilietiškumo egzamine, Europos egzamine, lietuvių kalbos diktanto konkurse, STEAM olimpiadoje. Jis aktyviai dalyvauja ne tik įvairių dalykų konkursuose ir olimpiadose gimnazijoje, bet ir rajone. Šiais mokslo metais Lazdijų rajono mokinių biologijos ir matematikos olimpiadose mokinys užėmė pirmąsias vietas. Joris aktyvus klasės veiklose, noriai dalyvauja popamokinėje veikloje, padeda ją organizuoti. Jis yra drausmingas, kultūringas mokinys, puikus pavyzdys kitiems gimnazijos mokiniams. Mokinys lanko Lazdijų meno mokyklą, akordeono klasę, yra daugybės konkursų prizininkas.
  • Tomas Jarmala – Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokinys, kuis puikiai mokosi, aktyviai dalyvauja klasės gyvenime, prisideda prie popamokinių veiklų organizavimo, yra klasės autoritetas. Tomas kartu su komanda Respublikinėse Rumšiškių Antano Baranausko jaunųjų matematikų komandinėse varžytuvėse 5-6 klasių mokinių amžiaus grupėje užėmė I–ąją vietą, Lietuvos moksleivių matematikos olimpiados rajoniniame etape I–ąją vietą. Jau ketvirtus metus Tomas lanko robotikos būrelį.
  • Ieva Zablackaitė – Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė" 4 klasės mokinė. Ieva puikiai mokosi, aktyviai dalyvauja popamokinėje veikloje. Yra laimėjusi I vietą Respublikiniame 1-4 klasių mokinių IKT atviruko - Velykinio sveikinimo konkurse „Atgimimo stebuklas'', I vieta šventiniame bėgime ,,Laisvės taku'' skirtame Lietuvos nepriklausomybės 30-osioms atkūrimo metinėms paminėti, I vietą Lazdijų rajono savivaldybės 3-4 klasių moksleivių lengvosios atletikos trikovės varžybose. Ieva taip pat aktyvi kitose veiklose. Dalyvavo Respublikiniame priešmokyklinio ugdymo vaikų ir pradinio ugdymo mokinių projekte ,,Išbandau‘‘, Respublikiniame mokinių konkurse „Mano žvilgsnis į supantį pasaulį‘‘, bei baigiamajame šio konkurso etape Vilniuje. Kartu su klasės draugais dalyvavo Respublikos bendrojo ugdymo įstaigų pradinių (3-4) klasių mokinių intelektualaus komandinio žaidimo-konkurso „Mes lyderiai‘‘ ir laimėjo II vietą. Ruošė ir skaitė pranešimą rajoninėje pradinių klasių mokinių gamtamokslinėje konferencijoje „Gamta – mano namai 2024“ bei dalyvavo ne viename piešinių konkurse. Ieva yra klasės seniūnė, draugiška, nuoširdi ir atsakinga mergaitė. Klasės lyderė ir autoritetas kitiems klasės draugams.
  • Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos mokinys Kajus Blaževičius – rajoninėje geografijos olimpiadoje užėmė I vietą, rajoninėje chemijos olimpiadoje – I vietą. Kajus yra aktyvus, noriai organizuoja ir veda gimnazijos renginius. Yra muzikalus, lanko Lazdijų meno mokyklą. Dalyvauja Lazdijų kultūros centro meninės raiškos studijos „Macinga“ veikloje. Taip pat dalyvauja respublikinėse jaunųjų geografų stovyklose.

  • Lazdijų r. Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos mokinė Emilija Kolkaitė. Emilija Lietuvos pradinių 3-4 klasių mokinių matematikos olimpiados rajoniniame etape laimėjo I vietą. Lazdijų rajono savivaldybės 3 klasių mokinių diktanto konkurse – I vietą. Respublikinėje pradinio ugdymo 3 kl. mokinių interaktyvioje viktorinoje „Protų mūšis 2024” – I vietą. Mokinė mokosi labai gerai. Iš kitų vaikų išsiskiria dėmesingumu, kultūringumu, ypatingu noru pažinti ir išmokti. Mokinė skaito ne tik grožinę, bet ir mokslinę literatūrą. Turimomis papildomomis žiniomis pasidalija su klasės draugais. Emilija aktyviai dalyvauja neformaliojo ugdymo veiklose – groja smuiku, dainuoja ansamblyje, šoka. Ji yra klasės seniūnė. Mergaitės įvairiapusė veikla padeda pasiekti gerų rezultatų ne tik rajone, bet ir respublikiniuose konkursuose.

Ypatingi sveikinimai ir aplodismentai skrieja Lazdijų rajono savivaldybės abiturientams, kurie iš valstybinių brandos egzaminų sulaukė aukščiausio įvertinimo:

  • Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos abiturientas Titas Karakas iš valstybinio matematikos brandos egzamino gavo – 100 balų. Titas – talentingas jaunuolis, Lazdijų rajono „Metų jaunimo apdovanojimų – 2024“ nominacijos „Metų jaunasis talentas“ laimėtojas, 2023–2024 m nominuotas kaip geriausias laidos matematikas. Turi talentą matematiką ne tik suprasti, bet ir geba ją suprantamai paaiškinti – ir tai daro noriai – kiekvienam, kuris prašo pagalbos. Kaip mokinys ir bendraklasis – patikimas, visada laikosi duoto žodžio, turi savo nuomonę ir geba argumentuotai ją išsakyti, tačiau geba išklausyti, diplomatiškai rasti kompromisą.
  • Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos abiturientė Augustė Bundzaitė – iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino gavo – 100 balų. Augustė atsakingai siekia išsikeltų tikslų, link jų eina sistemingo darbo ir nuolatinio augimo keliu. Augustė jau mokyklos suole suprato, kad visos gimnazijoje įgytos žinios, daromos pastangos yra investicija į realų gyvenimą, todėl puikiai suvokia atsakomybės naštą. Tai intelektuali, visapusiškai išsilavinusi, maksimalaus rezultato siekianti asmenybė, gebanti kalbėti tiek filosofinėmis, tiek socialinėmis, globaliomis temomis. Gimnazijos ir rajono vardą garsina respublikos ir tarptautiniuose jaunųjų mokslininkų konkursuose bei olimpiadose.

Dar kartą sveikiname dešimtukininkus, šimtukininkus bei mokytojus, kurie atsakingai ruošė mokinius.

Sėkmės Jums moksluose ir ateityje!